/

A szegedi dokiknak megfelel a kínai vakcina!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ oltópontján több, a koronavírus-fertőzésen korábban átesett orvos, illetve az egyetem jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatója is felvette a kínai Sinopharm-vakcinát. Úgy tűnik, hogy a szegedi dokik nem aggódnak az oltóanyag miatt - nem úgy, mint Kübekháza polgármestere.

Csongrád-Csanád megyébe február 23-án 12 400 adag kínai Sinopharm-vakcina érkezett, amelyet a háziorvosoknak osztanak szét.

Dr. Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja tájékoztatása szerint a megyében minden eddiginél több, közel 18 ezer adag oltóanyag áll rendelkezésre, amit még ezen a héten szeretnének felhasználni

– A Sinopharm-vakcinán kívül még 190 ampulla AstraZeneca-oltóanyagunk van. Ez utóbbival a 225 háziorvosi praxisból 190-ben már tudnak oltani. Ezen kívül a klinikai oltópontokon javában zajlik a második körös Pfizer-BioNTech vakcinával történő oltás – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) oltópontján február 24-én több, a koronavírus-fertőzésen korábban már átesett orvos, valamint az egyetem jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatója is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát Prof. Dr. Lengyel Csabától, a SZAKK elnökétől.

Dr. Drexler Donát, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosigazgatója is átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért vehette csak most fel az oltóanyagot. – Nem szabad megijedni a vakcina esetleges mellékhatásaitól. Az immunrendszer működésének hatását érezheti ilyenkor az oltakozó. Esetlegesen előfordulhat hőemelkedés, kis izomfájdalom, de ez teljesen normális. Mindez azt jelzi, hogy a szervezetünk dolgozik – hangsúlyozta az orvosigazgató.

Amint arról beszámoltunk, Kübekháza polgármestere aggódik a kínai vakcina miatt, ezért nyílt levélben üzenget a falu orvosának, hogyan járjon el. Mert szerinte “első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!”

Talán az orvosok jobban tudnak valamit?

Előző sztori

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

Következő sztori

183 (!) további fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek