Egyetem

A szegedi dokiknak megfelel a kínai vakcina!

A szegedi dokiknak megfelel a kínai vakcina!

2021. február 25., csütörtök
A szegedi dokiknak megfelel a kínai vakcina!

Csongrád-Csanád megyébe február 23-án 12 400 adag kínai Sinopharm-vakcina érkezett, amelyet a háziorvosoknak osztanak szét.

Dr. Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja tájékoztatása szerint a megyében minden eddiginél több, közel 18 ezer adag oltóanyag áll rendelkezésre, amit még ezen a héten szeretnének felhasználni

– A Sinopharm-vakcinán kívül még 190 ampulla AstraZeneca-oltóanyagunk van. Ez utóbbival a 225 háziorvosi praxisból 190-ben már tudnak oltani. Ezen kívül a klinikai oltópontokon javában zajlik a második körös Pfizer-BioNTech vakcinával történő oltás – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) oltópontján február 24-én több, a koronavírus-fertőzésen korábban már átesett orvos, valamint az egyetem jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatója is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát Prof. Dr. Lengyel Csabától, a SZAKK elnökétől.

Dr. Drexler Donát, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosigazgatója is átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért vehette csak most fel az oltóanyagot. – Nem szabad megijedni a vakcina esetleges mellékhatásaitól. Az immunrendszer működésének hatását érezheti ilyenkor az oltakozó. Esetlegesen előfordulhat hőemelkedés, kis izomfájdalom, de ez teljesen normális. Mindez azt jelzi, hogy a szervezetünk dolgozik – hangsúlyozta az orvosigazgató.

Amint arról beszámoltunk, Kübekháza polgármestere aggódik a kínai vakcina miatt, ezért nyílt levélben üzenget a falu orvosának, hogyan járjon el. Mert szerinte "első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!"

Talán az orvosok jobban tudnak valamit?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.