Tanácsokat ad Kübekháza polgármestere az orvosnak, hogyan adja be az oltást!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aggódik a kínai vakcina miatt a falu első embere, ezért nyílt levélben üzenget a falu orvosának, hogyan járjon el. Mert szerinte "első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!"

Nyílt levelet írt Kübekháza polgármestere a háziorvosnak a kínai vakcinával való oltással kapcsolatban. Tanácsokat ad! Nem is akármilyeneket.

Szerda reggel levélben kérte Molnár Róbert polgármester Deák Enikő kübekházi háziorvost arra, hogy a kínai Sinopharm vakcinával való oltás során

körültekintően járjon el, és csak azt oltsa be ezzel a készítménnyel, akik azt írásos nyilatkozatban kérik, és vállalják annak esetleges következményeit.


Mint a polgármester írja, több virlógus szakember szerint a kínai oltóanyag “potenciális veszélyeket” rejthet magában.

A polgármester arról is ír a levélben, hogy információja szerint orvosokat helyeznek a kormányhivatalok nyomás alá, hogy mindenképpen ezzel oltsák be a praxisukban élőket.

Levele végén Molnár döntő érvet dobott be az orvosnak, hogy az érezze a felelőssége súját:

“Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!”

A levelet nyilvánosságra hozta a polgármester.

Molnár nem orvos, nem virológus

Molnár Róbert nem orvos. Korábban – még a Torgyán József féle – Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselője volt, majd az Új Kezdet nevű párt egyik alelnöke lett. 2018-ban azonban kilépett onnan. Kübekházán kedvelhetik, mert 2002 óta vezeti a falut polgármesterként.

A szakma ajánlja a kínai oltást is

A virológusok maguk is beadatnák a kínai Sinopharm vakcinát – nyilatkozták korábban, de a hazai tisztifőorvos szerint is biztonságos és hatásos szerről van szó, amely véd a koronavírus ellen.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata szerint a kínai Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak, magyarországi felhasználás előtt pedig alaposan bevizsgálta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet. A részleteket IDE KATTINTVA lehet elolvasni a vakcináról.

Előző sztori

Gyalogost gázolt egy kerékpáros Szegeden

Következő sztori

134 potyautasra leltek egy nap alatt megyénkben

Legutóbbi hasonló cikkek