Közélet

Hónapokig kampányolt az ellenzék: újra LESZ SZABADSTRAND Szegeden!

Hónapokig kampányolt az ellenzék: újra LESZ SZABADSTRAND Szegeden!

2021. február 26., péntek
Hónapokig kampányolt az ellenzék: újra LESZ SZABADSTRAND Szegeden!

Elkészültek a Partfürdő kiviteli tervei, így megfelelő minőségű víziközmű- és elektromos fejlesztések jöhetnek a területen. A kivitelező várhatóan áprilisban kezdi el a munkát, amelynek során rendezi a terepet – rézsűmetszés, egyenletes lejtés kialakítása a parton –, kiépíti a közműveket, zuhanyzókat, öltözőket, térfigyelő kamerákat, szemétgyűjtőket, és bójasorokat telepít, kialakítja a vízi mentők szolgálati helyét és

kiépíti a wifi-rendszert is.

A SzegedMa úgy tudja, a tervek szerint június 15-e után nyithat a szabadstrand a Laposon, aminek feltétele a megfelelő vízminőség is. Az üzemeltető a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. lesz.

Végig kampányolta a nyarat a szegedi Fidesz a szabadstrandokért

Szinte egész nyáron, sőt még az ősz elején is csaknem hetente tartott valamiféle sajtótájékoztatót, akciót a szegedi Fidesz, hogy újra legyen szabadstrand Szegeden. Még petíciót is indítottak ennek érdekében.

https://szegedma.hu/2020/09/alairast-gyujtenek-a-szegedi-szabadstrandokert

A város idei költségvetésében, amit idén február közepén fogadtak el, összesen 30 millió forintot különítettek el a Tisza-part rekonstrukciós munkáira. Így végre megfelelően kiépítik a Sárgát és a Lapost is, hogy működhessenek a szabadstrandok - tudtuk meg.

Partner az állami cég is

A Lapos egyébként az állami ATIVIZIG kezelésében van, úgy tudjuk, erős szegedi fideszes közbenjárásra a cég is pozitívan állt hozzá a szabadstrand kialakításához és partner ebben.

(Borítóképünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.