/

Hónapokig kampányolt az ellenzék: újra LESZ SZABADSTRAND Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még petíciót is indított a szegedi Fidesz. A Laposon újra lehet majd csobbanni júniustól.

Elkészültek a Partfürdő kiviteli tervei, így megfelelő minőségű víziközmű- és elektromos fejlesztések jöhetnek a területen. A kivitelező várhatóan áprilisban kezdi el a munkát, amelynek során rendezi a terepet – rézsűmetszés, egyenletes lejtés kialakítása a parton –, kiépíti a közműveket, zuhanyzókat, öltözőket, térfigyelő kamerákat, szemétgyűjtőket, és bójasorokat telepít, kialakítja a vízi mentők szolgálati helyét és

kiépíti a wifi-rendszert is.

A SzegedMa úgy tudja, a tervek szerint június 15-e után nyithat a szabadstrand a Laposon, aminek feltétele a megfelelő vízminőség is. Az üzemeltető a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. lesz.

Végig kampányolta a nyarat a szegedi Fidesz a szabadstrandokért

Szinte egész nyáron, sőt még az ősz elején is csaknem hetente tartott valamiféle sajtótájékoztatót, akciót a szegedi Fidesz, hogy újra legyen szabadstrand Szegeden. Még petíciót is indítottak ennek érdekében.

A város idei költségvetésében, amit idén február közepén fogadtak el, összesen 30 millió forintot különítettek el a Tisza-part rekonstrukciós munkáira. Így végre megfelelően kiépítik a Sárgát és a Lapost is, hogy működhessenek a szabadstrandok – tudtuk meg.

Partner az állami cég is

A Lapos egyébként az állami ATIVIZIG kezelésében van, úgy tudjuk, erős szegedi fideszes közbenjárásra a cég is pozitívan állt hozzá a szabadstrand kialakításához és partner ebben.

(Borítóképünk illusztráció)

Videó!
Előző sztori

Csökken a hőmérséklet, de tisztább lesz a levegő

Következő sztori

Nem tágít a Volánbusz Vásárhelyről

Legutóbbi hasonló cikkek