Közélet

GAZ ÉS SZEMÉT: Nehéz elhinni, hogy itt piac lesz pár hét múlva

GAZ ÉS SZEMÉT: Nehéz elhinni, hogy itt piac lesz pár hét múlva

2021. február 9., kedd
GAZ ÉS SZEMÉT: Nehéz elhinni, hogy itt piac lesz pár hét múlva

Komoly logisztikai feladványnak bizonyult megtalálni azt a területet, amelyet az önkormányzat kijelölt a Cserepes sori piac új helyszínéül. Mint azt a SzegedMa megírta az önkormányzat kiadványa alapján: „március 6-ától Móravároson egy héthektáros területen, a Cserepes sor 14–18. alatt folytatódnak heti rendszerességgel a szombati kirakodóvásárok. A Cserepes sor 14–18. a Móravárosi körút másik oldalán van, a Napfény Park Bevásárlóközpont és a Szegedi Vadaspark közötti terület egy része."

De hogy pontosan melyik részéről, az nem egyértelmű.

A Google Maps a Cserepes sor 14. szám alatt az egy hete bezárt vásárteret jelöli meg, 18-ról pedig nem is tud. Botka László kiadványa egy műholdfelvételt is mellékelt a cikkhez, azt viszont nem jelölték be rajta, hogy pontosan hol lesz a vásár.

A fehér terület a 12. szám alatt található, a 20. szám pedig a MOL telephelyét jelöli. A közte lévő terület egy nagy, gazzal borított sztyeppe.

Munkatársunk, Sándor Judit fotóit látva meglepődnénk, hogyha itt kevesebb mint egy hónap múlva kereskedők és vásárlók hada jelenne meg.

Mindezeket figyelembe véve joggal merül fel a kérdés, hogy mi értelme van egy korszerű infrastruktúrával ellátott, megfelelő körülményekkel rendelkező piacot lecserélni egy olyan területre, ahol a gaztengeren és az illegálisan elhelyezett hulladékon kívül semmi nincs. Ezt egyébként maguk a cserben hagyott kereskedők is szóvá tették a napokban. Szabó Bálint önkormányzati képviselő pedig egyenesen "kommunikációs blöffnek" nevezte az új helyszínt.

Az üggyel kapcsolatban kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak. Többek között arra vagyunk kíváncsiak, hogy mekkora összegből „rendezik” a szóban forgó területet, de arra is rákérdeztünk, hogy pontosan milyen munkálatokat végeznek majd a március 6-ai nyitásig. Ha válaszolnak, akkor frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.