Balhé

Mutyit sejtenek a háttérben a Cserepes sori árusok, nem is kicsit!

Mutyit sejtenek a háttérben a Cserepes sori árusok, nem is kicsit!

2021. február 6., szombat
Mutyit sejtenek a háttérben a Cserepes sori árusok, nem is kicsit!

Komócsin szelleme, avagy szándékosan tehették tönkre a piacot

Újabb sajtótájékoztatót tartott a független önkormányzati képviselő a Cserepes sori piacnál. Szabó azt állítja, 2016-ban Rácz Attilát azért nevezték ki a piac élére, hogy szándékosan tönkre tegye azt. A Mindenki Szegedért Mozgalom első embere szerint az előző évben azért működött veszteségesen a piac, mert Botka László a járványügyi helyzet kellős közepén két hónapra bezárta, ez pedig felveti a hűtlen és hanyag kezelés gyanúját.

Hogyha van független szegedi és magyar igazságszolgáltatás, akkor Botka Lászlónak - hasonlóan a már hűtlen kezelésért elítélt kabinetfőnökéhez, volt alpolgármesteréhez és korábbi főjegyzőjéhez - a vádlottak padján van helye azok után, amit a Cserepes sori piaccal művelt az elmúlt két évben

– fogalmazott a képviselő.

A sajtótájékoztatón ott volt Dorogi György, a Mi Hazánk Mozgalom Csongrád-Csanád megyei önkormányzati képviselője is, aki azt mondta, a rendszerváltás előtti időket idézi Botka László. Úgy fogalmazott, hogy "Komócsin elvtárs szelleme a mai napig átjárja Szegedet".

„Kommunikációs blöff az új helyszín”

Mint arról a SzegedMa beszámolt, az önkormányzat tájékoztatása szerint március 6-tól Móravároson egy héthektáros területen, a Cserepes sor 14–18. alatt folytatódnak heti rendszerességgel a szombati kirakodóvásárok. Ezzel kapcsolatban Szabó azt mondta, ez csupán egy kommunikációs blöff a városvezetés részéről. Úgy véli, Botka Lászlóék így próbálják menteni a menthetetlent.

A kereskedők sem értik, hogy mi szükség van új helyszínre

A helyszínen lévő kereskedők közül többen is elmondták, hogy nem értik, mi értelme van a kirakodóvásárt tíz számmal arrébb költöztetni, amikor minden infrastruktúra adott a jelenlegi Cserepes sori piacon. Voltak, akik elkeseredésüknek adtak hangot a sajtótájékoztató során.

Telekmutyitól tartanak

Szabó Bálint emlékeztetett, a dorozsmai nagybani piac és az újszegedi fürdő esetében az önkormányzat miután bezáratta az intézményeket, jóval a piaci ár alatt értékesítette a területeket. A képviselő szerint a Cserepes sori piac bezárása mögött is hasonló privatizációs szándék állhat.

Egy infrastruktúrával ellátott, 30 éve működő, teljesen felszerelt, európai uniós támogatásból felújított Cserepes sori piacot bezár Botka László, és helyette tíz házzal arrébb, a préri kellős közepén, az orángután, a csimpánz és az elefánt feneke végében ki akar nyitni egy új Cserepes sori piacot a pusztában"

- magyarázta Szabó Bálint.

A sajtótájékoztató végeztével a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője folytatta a hétfőn megkezdett ülő-állósztrájkját, abban bízva, hogy a polgármester kinyitja a vásárteret.

Videónk is van a szombat délelőtti eseményekről, érdemes megnézni:

Borítóképünk illusztráció/montázs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.