Videó!

A kínai vakcina biztonságos, az orosz pedig egészen kiváló

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Két hónap után ismét emelkedik a fertőzöttek száma, ugyanúgy, mint a kihágások száma, amely azt mutatja, hogy lazul a fegyelem. Ezért kijelenthető, hogy egy fontos lélektani pillanatban vagyunk - hangzott el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hétfő este.

Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint továbbra is fenn kell tartani a korlátozásokat. Mint mondta, emelkedik a kórházi kezelésre szorulók száma, hozzájuk kétszer annyi új beteg került. De ez nem azt jelenti, hogy bármilyen új hullám elindult volna, de ugyanakkor az adatok óvatosságra intenek, mert nem tudni miként fog ez a vírus viselkedni.

A kisebb növekedést nem lehet egyértelműen a brit mutánshoz kötni, ahhoz több vírust kellene megvizsgálni, de az kijelenthető, hogy a brit mutáns okozta esetek száma is nő idehaza – hangsúlyozta a főorvos.

Az infektológus rámutatott arra, hogy a gyártók óvatosak, előre meghatározzák, hogy a vakcinájukat mely korcsoportnak ajánlják. Vannak olyan oltások, amelyeket nem lehet vagy nem javasolt beadni krónikus betegségben szenvedőknek, míg más vakcinákkal a súlyos allergiával küzdőket nem lehet beoltani – magyarázta.

Dr. Szlávik János kitért arra is, hogy a Pfizer- és a Moderna-vakcinát kipróbálták a legidősebb korcsoportoknál. De ez a lista bővülhet majd, ahogy egyre többeket oltanak be – húzta alá.

A műsorban arra is kitértek, hogy egyre több pozitív visszajelzést kap az orosz vakcina, a kínai pedig biztonságos. A Sinopharm vakcinájával világszerte már több mint 30 millió embert oltottak be – hangzott el. 

(Forrás: Hír TV)

Előző sztori

Korszerűsítenék a csatornahálózatot Földeákon

Következő sztori

17 migráns próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban