Egészség

A kínai vakcina biztonságos, az orosz pedig egészen kiváló

A kínai vakcina biztonságos, az orosz pedig egészen kiváló

2021. február 16., kedd
A kínai vakcina biztonságos, az orosz pedig egészen kiváló

Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint továbbra is fenn kell tartani a korlátozásokat. Mint mondta, emelkedik a kórházi kezelésre szorulók száma, hozzájuk kétszer annyi új beteg került. De ez nem azt jelenti, hogy bármilyen új hullám elindult volna, de ugyanakkor az adatok óvatosságra intenek, mert nem tudni miként fog ez a vírus viselkedni.

A kisebb növekedést nem lehet egyértelműen a brit mutánshoz kötni, ahhoz több vírust kellene megvizsgálni, de az kijelenthető, hogy a brit mutáns okozta esetek száma is nő idehaza – hangsúlyozta a főorvos.

Az infektológus rámutatott arra, hogy a gyártók óvatosak, előre meghatározzák, hogy a vakcinájukat mely korcsoportnak ajánlják. Vannak olyan oltások, amelyeket nem lehet vagy nem javasolt beadni krónikus betegségben szenvedőknek, míg más vakcinákkal a súlyos allergiával küzdőket nem lehet beoltani – magyarázta.

Dr. Szlávik János kitért arra is, hogy a Pfizer- és a Moderna-vakcinát kipróbálták a legidősebb korcsoportoknál. De ez a lista bővülhet majd, ahogy egyre többeket oltanak be – húzta alá.

A műsorban arra is kitértek, hogy egyre több pozitív visszajelzést kap az orosz vakcina, a kínai pedig biztonságos. A Sinopharm vakcinájával világszerte már több mint 30 millió embert oltottak be – hangzott el. 

(Forrás: Hír TV)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.