Politika

A Fidesz szerint a baloldal a nyugdíjasokkal fizettette meg a válság árát

A Fidesz szerint a baloldal a nyugdíjasokkal fizettette meg a válság árát

2021. február 10., szerda
A Fidesz szerint a baloldal a nyugdíjasokkal fizettette meg a válság árát

Halász János azt mondta: a nyugdíjasok sohasem számíthattak a baloldalra, hozzátéve, hogy a baloldal megszorításainak fő célpontjai ők voltak.

Ezért "elképesztően álságosnak" nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc szerdai Facebook-bejegyzésében a nyugdíjak megvédéséről beszél, "amikor ők voltak azok, akik cserben hagyták az időseket, és a nehéz időkben elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat".

A szóvivő hozzátette: a parlamentben most is ott ül az a baloldal, amelynek képviselői - mások mellett Arató Gergely, Korózs Lajos, Mesterházy Attila, Vadai Ágnes és Varju László - "szemrebbenés nélkül megszavazták a 13. havi nyugdíj elvételét, miközben kormányzásuk alatt a saját zsebüket tömték".

A Fidesz–KDNP megbecsüli a nyugdíjasokat, a koronavírus-járvány okozta válság ellenére sem hagyja magukra az időseket - jelentette ki Halász János, emlékeztetve, hogy a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik fontos lépése a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Az idősek februárban egyheti nyugdíjjal kapnak többet, 2024-től pedig már plusz teljes havi nyugdíjat kapnak majd - közölte.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint ha "a Gyurcsány-féle baloldal" lenne kormányon, a nyugdíjasok elveszítették volna azt, ami nekik a legfontosabb, a nyugalmat, a kiszámíthatóságot és a biztonságot.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.