Számos fejlesztés indul Székkutason

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A tavalyi évhez hasonlóan idén számos beruházás valósulhat meg Székkutason - írja a Délmagyar.

– Felújítottuk a temetőhöz vezető út még hiányzó szakaszát, ugyanott újabb parkolókat is létesítettünk. A beruházás több mint 25 millió forintba került – ismertette Szél István polgármester.

Tavaly, Trianon 100. évfordulójára emlékezve Turul- szobrot is avattak a településen. Napelemrendszert kap a sportcentrum

Idén a Belügyminisztérium támogatásával és az önkormányzat által hozzátett önerővel mintegy 35 millió forintból korszerűsítik a Líbor Ilona Óvoda fűtését és elektromos rendszerét. Tíz kilowattos napelemrendszert kap a sportcentrum.. A Magyar falu program támogatásával mintegy 400 méter hosszúságban járdát újítanak fel a községben, a 47-es főúttal párhuzamosan, valamint az egészségház és a posta közötti szakaszon.

– Reméljük, hogy a Vidékfejlesztési program segítségével több mint 40 tanya villamosítását is megoldhatjuk. Ez egy 85 millió forintos beruházás lesz. Ebből 35, jelenleg villany nélküli tanyában napelemes rendszert készíttetünk. 10 tanyában pedig kiépíttetjük az elektromos hálózatot. Ahol például a régi téeszvonalon kapják az áramot, ott pedig azt kiváltatjuk egy újonnan épülő hálózattal. A 85 millió forintból a tanyatulajdonosok önrésze összességében 12 millió forint. Korábban már 12 tanya villamosítása készült el Székkutason – fogalmazott Szél István.

Ugyancsak idén a Magyar falu programban elnyert támogatásból a helyi művelődési ház mögötti területen közösségi teret alakítanak ki, kemencével, kiülőkkel és szalonnasütőkkel, emellett a székkutasi ipari övezetben és a település más részein újítanák meg a belvízelvezető rendszert 200 millió forintból.

Előző sztori

Sokat fogyott, de nagyon boldognak tűnik Joób Márton

Videó!
Következő sztori

Enyhe, de csapadékos hétvégére számíthatunk