Egybeolvad a Színház és a Szabadtéri

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május elsejével egyesül a két intézmény - jelentette be Botka László a házi lapjának adott interjújában.

Mint azt a SzegedMa megírta, a napokban lemondott Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri igazgatója. Döntését azzal indokolta, hogy az új városi kultúrpolitika miatt csorbul a Játékok önállósága.

Botka László polgármester csütörtökön egy hamisítatlan alákérdezős interjúban kitért a Szabadtéri helyzetére, amellyel kapcsolatban elmondta, az elmúlt évek tapasztalatai alapján sokkal gazdaságosabban és hatékonyabban lehet működtetni a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat, ha a két intézmény egyesül.

Megemlítette, hogy a képviselők hétfőig szavaznak arról, hogy a lemondott Herczeg Tamás helyére a színház főigazgatóját, Barnák Lászlót nevezik ki a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nkft. élére. Arról is határoznak a képviselők, hogy az államháztartási törvénynek megfelelően a szabadtéri a teljes vagyonával, személyi állományával és kötelezettségeivel beolvad a Szegedi Nemzeti Színházba. Hozzátette, az egyesülés nem befolyásolja a szabadtéri idei évadát.

– Reményeim szerint színvonalasabb és költséghatékonyabb lesz a szabadtéri, és nagyobb szerepet kapnak a szegedi művészek a nyári játékokon, amelynek sikeres előadásai tovább játszhatóak majd a színházban – fogalmazott a polgármester.

Előző sztori

MÁRCIUSIG maradnak a korlátozások!

Következő sztori

Már az orvostanhallgatókat is oltják Szegeden