Pneumobilt építő diákokat támogatott az SZTE öregdiák-szervezete

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ismét ösztöndíjjal támogatta a Mérnöki Kar hallgatóit a pneumobil autó tervezésében és kivitelezésében az SZTE Alma Materhez kötődő Szegedi Universitásért 2007 Alapítvány.

Az innovatív fejlesztést segítő támogatásra az SZTE Mérnöki Karának mezőgazdasági és élelmiszeripari gépész, gépészmérnök és műszaki menedzser szakos hallgatói pályázhattak. A pályázat nyertes hallgatói az Airrari-STECO Team tagjai, Gégény Ádám, Kocsispéter Viktor, Kozák Emese és Kun-Szabó Norman voltak.

A pályázat nyerteseinek díja fejenként 70 000 forint volt, melyet a 3i Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 100 000 forinttal, a Varinex Informatikai Zrt. 50.000 forinttal, a Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány pedig 130 000 forint értékű adománnyal támogatott.

Az egyetem öregdiák-szervezete és a pneumobilt fejlesztő hallgatók korábban is működtek már együtt – a minden évben megrendezett SZTE Alma Mater Weekend rendszeres kitelepülői, lehetőséget biztosítva a rendezvény látogatóinak a járművek megtekintésére és kipróbálására.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

26 migráns a hideg ellenére is próbálkozott megyénkben

Következő sztori

Orbán szerint baj van a vakcina mennyiségével

Legutóbbi hasonló cikkek