Petíció indult a Cserepes sori piac megmentéséért

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője a kormánytól vár segítséget, még a miniszterelnöknek is írt egy levelet a Cserepes sori piac ügyében.

Mint ismeretes, Szabó Bálint december 19-ei Facebook-bejegyzésében bizakodva azt írta, hogy egyelőre nem kerül sor a Cserepes sori piac bezárására, mert járványügyi veszélyhelyzet alatt nem lehet felmondani az önkormányzati helyiségek bérleti szerződését.

Nem sokkal később a piac vezetése cáfolta ezt a hírt arra hivatkozva, hogy a Cserepes Sori Piac Kft. által bérbe adott helyiségek tulajdonosa nem a szegedi önkormányzat, hanem maga a Cserepes Sori Piac Kft., ezért a jogszabály nem vonatkozik a Társaság bérleti szerződéseire.

A Mindenki Szegedért Mozgalom első embere ezért a napokban petíciót indított a piac megmentése érdekében. Az önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, még egy levelet is írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben jogorvoslatot kér a Cserkó körül kialakult ügy kapcsán.

Megemlítette, nagy igény mutatkozott arra, hogy ne csak online felületen, hanem személyesen is alá lehessen írni a kezdeményezést, ezért a város 83 különböző pontján aláírópontot alakítottak ki.

Személyesen is alá lehet írni a petíciót

Szabó Bálint kiemelte, kevesebb mint egy nap alatt közel kétszáz aláírás érkezett és a Facebookon is legalább ennyien megosztották a petíciót. Hozzátette, elsősorban a társadalmi támogatottságot akarják ezzel megmutatni és nem az önkormányzattól, hanem a kormányzattól várnak mentőövet.

Emlékeztetett, 2016-ban egyszer már gyűjtöttek aláírást a Cserepes sori piac érdekében, akkor nyolcezer ember állt ki a vásártér mellett. Tóth Péter akkori jobbikos önkormányzati képviselő bevitte az aláírásokat Botka Lászlóhoz, aki a papírokat nemes egyszerűséggel leöntötte egy pohár vízzel.

A petíciót ITT lehet aláírni.

Előző sztori

Hazugságokat terjesztenek a SzegedMa főszerkesztőjéről Szegeden (is)!

Következő sztori

Vígjátékra készülnek a Szegedi Nemzeti Színházban