Világtükör

Kihasználták, hogy a tulaj elutazott, betörtek a házba a migránsok

Kihasználták, hogy a tulaj elutazott, betörtek a házba a migránsok

2021. január 5., kedd
Kihasználták, hogy a tulaj elutazott, betörtek a házba a migránsok

A vajdasági Magyar Szó keddi cikkében arról ír, hogy az utóbbi időszakban már napközben is egyre gyakrabban lehet találkozni migránsokkal Topolya központjában. A lap beszámolója szerint idáig csak kisebb incidensekről, „kapunyitogatásokról” lehetett hallani, ugyanakkor a Moja Bačka Topola hírportálra hivatkozva azt írják, hogy Felső-Roglaticában betörtek az egyik olyan házba, amelyiknek tulajdonosa éppen elutazott Újvidékre. Megemlítik, hogy a lakossági bejelentést követően a behatolókat a rendőrség azonnal elszállította, de addigra rengeteg szemetet és rendetlenséget hagytak maguk után az ingatlanban.

A harmadik hullámtól tart Szerbia

A koronavírus újabb hullámára figyelmeztettek szakemberek a karácsonyi és újévi enyhítések után - közölte a RTV szerb közszolgálati televízió kedden. Predrag Kon, a válságstáb tagja elmondta: főleg Belgrádban lesz érezhető az ünnepek alatti nagyobb összejövetelek és séták következménye.

Szegeden is érezhető a migrációs nyomás

Decemberben megírtuk, hogy Szeged is egyre kedveltebb célpont a migránsok körében, egyik éjszaka 33-an próbáltak meg Magyarországra jutni a város külterületén. Szintén decemberben számoltunk be arról, hogy egy német állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint a férfi 12 migránst szállított Szeged belterületén.

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.