/

Kihasználták, hogy a tulaj elutazott, betörtek a házba a migránsok

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vajdaságban egyre nagyobb a migrációs nyomás.

A vajdasági Magyar Szó keddi cikkében arról ír, hogy az utóbbi időszakban már napközben is egyre gyakrabban lehet találkozni migránsokkal Topolya központjában. A lap beszámolója szerint idáig csak kisebb incidensekről, „kapunyitogatásokról” lehetett hallani, ugyanakkor a Moja Bačka Topola hírportálra hivatkozva azt írják, hogy Felső-Roglaticában betörtek az egyik olyan házba, amelyiknek tulajdonosa éppen elutazott Újvidékre. Megemlítik, hogy a lakossági bejelentést követően a behatolókat a rendőrség azonnal elszállította, de addigra rengeteg szemetet és rendetlenséget hagytak maguk után az ingatlanban.

A harmadik hullámtól tart Szerbia

A koronavírus újabb hullámára figyelmeztettek szakemberek a karácsonyi és újévi enyhítések után – közölte a RTV szerb közszolgálati televízió kedden. Predrag Kon, a válságstáb tagja elmondta: főleg Belgrádban lesz érezhető az ünnepek alatti nagyobb összejövetelek és séták következménye.

Szegeden is érezhető a migrációs nyomás

Decemberben megírtuk, hogy Szeged is egyre kedveltebb célpont a migránsok körében, egyik éjszaka 33-an próbáltak meg Magyarországra jutni a város külterületén. Szintén decemberben számoltunk be arról, hogy egy német állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint a férfi 12 migránst szállított Szeged belterületén.

Kiemelt képünk illusztráció

Előző sztori

Gyászol a szegedi kajak-kenu sport, elhunyt Váradi Márton

Következő sztori

Már minden egészségügyi dolgozót beolthatnak