/

Német embercsempészt és 12 migránst fogtak Szeged belvárosában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy német állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi 12 migránst szállított Szeged belterületén - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai december 2-án 11 óra 30 perckor Szegeden, a Bertalan hídon állítottak meg egy magyar honosságú kisteherautót.

A járművet egy német férfi vezette, rajta kívül még 12, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott az autóban, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a német sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás. Elszámoltatása folyamatban van.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés alapesetben egytől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Előző sztori

80 család kap élelmiszercsomagot Makón

Videó!
Következő sztori

Nyugaton hó, ónos eső, keleten akár napsütés is lehet

Legutóbbi hasonló cikkek