Közlekedés

Német embercsempészt és 12 migránst fogtak Szeged belvárosában

Német embercsempészt és 12 migránst fogtak Szeged belvárosában

2020. december 2., szerda
Német embercsempészt és 12 migránst fogtak Szeged belvárosában

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai december 2-án 11 óra 30 perckor Szegeden, a Bertalan hídon állítottak meg egy magyar honosságú kisteherautót.

A járművet egy német férfi vezette, rajta kívül még 12, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott az autóban, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a német sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás. Elszámoltatása folyamatban van.

Az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés alapesetben egytől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.