Így vonultak a motorosok 26 évvel ezelőtt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb kordokumentum került elő! Ilyen volt Felsőváros és Tarján a kilencvenes években.

Az előző évben számtalan, izgalmasabbnál izgalmasabb szegedi témájú videó került fel az egyik legnépszerűbb videómegosztó portálra, amelyekről rendszerint beszámoltunk. 2020 utolsó napjaiban is előkerült két gyöngyszem: Kecskeméti Illés 26 évvel ezelőtti motoros vonulásról osztott meg felvételeket.

A 1995. március 19-én készült felvételen a motorosok a Huszár Mátyás rakpartról indulva a Felső Tisza-parton robognak végig, majd az Etelka sor érintésével eljutnak a Csillag térre, ahol – körforgalom hiányában – rendőr irányítja a forgalmat. A felvonuláson részt vevők a Budapesti körúton át az Algyői úton jutnak el a gyorsulási verseny színhelyére. A vágóképeken megpillanthatjuk a korszak jellegzetes sárga Ikarus buszait és Bengáli villamosait.

A két hónappal később készült felvételen hasonló útvonalon hajtanak a motorosok, igaz, a képek alapján jóval kellemesebb időjárásban tehették mindezt.

Előző sztori

A világ legkisebb pacemakerét ültették be Szegeden

Következő sztori

Szerencsére kevés a fertőzött pedagógus