Retorzióra számíthat a Belvárosi hídra mászó fiatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azonosították a rendőrök a Belvárosi hidat megmászó parkourost.

Eljárás indulhat a hídmászó ellen

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság lapunk megkeresésére közölte, hogy a rendőrök az adatgyűjtés során a felvételen szereplő férfi személyazonosságát megállapították, ellene garázdaság szabálysértése miatt indulhat eljárás, ami elzárással is sújtható.

Korábban megírtuk, hogy a Benijump nevezetű youtuber még december közepén töltött fel egy videót, amelyben egy rövid Bartók téri és Dugonics téri „bemelegítést” követően átmászik a Belvárosi híd tetején keresztben, majd nagyokat szökkenve visszaugrik a járdára.

A meglehetősen felelőtlen mutatványt követően a rendőrök villámgyorsan a helyszínre értek, ekkor a vlogger társaival karöltve elszelelt a helyszínről, majd némileg pofátlan módon el is hencegett azzal, hogy a zsarukat sikerült kijátszania.

Ha mindez nem lenne elég a felvétel záróakkordjaként azon tűnődnek az atletikus fiatalok, hogy letörjék-e a Bartók tér egyik fájának ágát. Ezek után az már tényleg csak hab a tortán, hogy maszk nélkül flangáltak közterületen.

Mi az a parkour?
A Wikipédia vonatkozó szócikke szerint a parkour olyan extrém sport, amelyben akadályokon keresztül jutunk el minél hatékonyabban (gyorsan, kevés energia befektetéssel) egyik helyről a másikra. Ezen alapvetéshez látványelemeket (pl. hátraszaltó) hozzáadva kapjuk a freerunning-ot.

Előző sztori

Odaítélték a Szeged Kultúrájáért díjat

Következő sztori

Életveszélyesen megsebesítette ismerősét egy férfi Apátfalván