Közélet

A veszélyhelyzet végéig biztosan megmarad a Cserepes sori piac

A veszélyhelyzet végéig biztosan megmarad a Cserepes sori piac

2021. január 26., kedd
A veszélyhelyzet végéig biztosan megmarad a Cserepes sori piac

Mint ismeretes, Szabó Bálint december 19-ei Facebook-bejegyzésében bizakodva azt írta, hogy egyelőre nem kerül sor a Cserepes sori piac bezárására, mert az akkor megjelent kormányrendelet értelmében a járványügyi veszélyhelyzet alatt nem lehet felmondani az önkormányzati helyiségek bérleti szerződését.

A piac vezetése rövid időn belül cáfolta ezt a hírt arra hivatkozva, hogy a Cserepes Sori Piac Kft. által bérbe adott helyiségek tulajdonosa nem a szegedi önkormányzat, hanem maga a Cserepes Sori Piac Kft., ezért a jogszabály nem vonatkozik a Társaság bérleti szerződéseire.

Szabó Bálint ezért a kormányrendelet értelmezésében segítségért fordult a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalhoz, valamint egy petíciót is indított a piac megmaradása érdekében.

Az önkormányzati képviselő kedden Facebook-videóban elmondta, a kormányhivatal álláspontja szerint a kormányrendelet célja a rászoruló bérlők védelme, a veszélyhelyzet gazdaságra gyakorolt negatív hatásainak csökkentése és a nehéz pénzügyi helyzetben lévő vállalkozások fizetőképességének megtartása volt.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró bérleti szerződéseknél a bérlő egyoldalú, írásbeli nyilatkozata alapján a bérleti szerződés a veszélyhelyzet végéig meghosszabbodik.

Indoklásként azt is megfogalmazták, hogy önkormányzati tulajdonba tartoznak a többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok.

Szabó Bálint az élő videó bejezését követően átadta a Cserepes sori piac vezetőinek a kormányhivatal által megfogalmazott indoklást. A képviselő elmondta, a piac felvirágoztatása érdekében egyeztetni fog Botka Lászlóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.