Videó!

A veszélyhelyzet végéig biztosan megmarad a Cserepes sori piac

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal jogértelmezése szerint a veszélyhelyzet végéig automatikusan meghosszabbodnak a lejáró bérleti szerződések.

Mint ismeretes, Szabó Bálint december 19-ei Facebook-bejegyzésében bizakodva azt írta, hogy egyelőre nem kerül sor a Cserepes sori piac bezárására, mert az akkor megjelent kormányrendelet értelmében a járványügyi veszélyhelyzet alatt nem lehet felmondani az önkormányzati helyiségek bérleti szerződését.

A piac vezetése rövid időn belül cáfolta ezt a hírt arra hivatkozva, hogy a Cserepes Sori Piac Kft. által bérbe adott helyiségek tulajdonosa nem a szegedi önkormányzat, hanem maga a Cserepes Sori Piac Kft., ezért a jogszabály nem vonatkozik a Társaság bérleti szerződéseire.

Szabó Bálint ezért a kormányrendelet értelmezésében segítségért fordult a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalhoz, valamint egy petíciót is indított a piac megmaradása érdekében.

Az önkormányzati képviselő kedden Facebook-videóban elmondta, a kormányhivatal álláspontja szerint a kormányrendelet célja a rászoruló bérlők védelme, a veszélyhelyzet gazdaságra gyakorolt negatív hatásainak csökkentése és a nehéz pénzügyi helyzetben lévő vállalkozások fizetőképességének megtartása volt.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró bérleti szerződéseknél a bérlő egyoldalú, írásbeli nyilatkozata alapján a bérleti szerződés a veszélyhelyzet végéig meghosszabbodik.

Indoklásként azt is megfogalmazták, hogy önkormányzati tulajdonba tartoznak a többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok.

Szabó Bálint az élő videó bejezését követően átadta a Cserepes sori piac vezetőinek a kormányhivatal által megfogalmazott indoklást. A képviselő elmondta, a piac felvirágoztatása érdekében egyeztetni fog Botka Lászlóval.

Előző sztori

Feljelentették a testvérét, két nőt fenyegetett meg egy agresszor Vásárhelyen

Következő sztori

A magyarok többsége felelősségre vonná az oltásellenes politikusokat