A nap kérdése a kézilabda-világbajnokságon: Norvégia vagy Franciaország lesz az ellenfelünk?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tét nélkül, vagy téttel játszik a válogatott Spanyolország ellen?

A címben feltett kérdésre egyszerű a válasz. Ha a magyar férfikézilabda-válogatott hétfőn este döntetlent játszik vagy nyer a spanyolok elleni, utolsó középdöntős mérkőzésén, akkor Norvégia ellen játszhatnak a fiúk az elődöntőért, ha kikap a csapat, akkor a franciákkal meccsel.

Ha arra keressük választ, hogy melyik lenne jobb a magyaroknak, akkor talán rá is vághatnánk, hogy mindegy. A norvégok az utóbbi Európa-bajnokságon bronzérmet, a világbajnokságon ezüstöt nyertek, a franciák pedig az utóbbi évtizedben nyertek vb-t, Eb-t és olimpiát is.

A magyar válogatott szakmai stábjával is erről beszélgettünk videóinterjúnkban.

Az eddigi mérkőzéseken a mieinknél Mikler Roland volt a legtöbbet a pályán 3 óra 42 perccel, utána jön valamivel lemaradva Lékai Máté és Bánhidi Bence (3 óra 29 és 3 óra 28 perc) – ők meghatározó játékosai voltak az eddigi meccseken, az őket követők (Máthé Dominik vagy Sipos Adrián) már nem érik el a 3 óra játékidőt. Nagy kérdés, hogy a három említett játékos mennyi pihenőt kaphat a spanyolok ellen – ha egyáltalán nevezi őket a meccsre a szakmai stáb.

Ellenfelünknél jobban eloszlott a játékidő, 2 óra 47 perccel a szélső Ángel Fernández volt a legtöbbet a pályán, utána azonban kilencen is a 2 óra 15 és 35 perc közötti sávban vannak.

A csoportgyőzelem mellett szól, hogy az élen végző csapatnak a szerdai negyeddöntő ellőtt nem kell szállodát váltania és Új fővárosban játszhatja a következő mérkőzését.

SPANYOL A SPANYOLOK ELLEN

Chema Rodríguez 2012-ben került a Telekom Veszprémhez, amellyel ötször-ötször nyert magyar bajnokságot és Magyar Kupát, valamint kétszer nyerte meg a SEHA-ligát. 2017 nyarán a francia Saran Loiret Handball együtteséhez szerződött, s 2019-ben a magyar válogatott edzői stábjához került. A több mint 150-szeres spanyol válogatott kézilabdázó most hazája ellen készíti fel a mieinket – több korábbi csapattársa ellenében.

– Természetesen most is tartom velük a kapcsolatot, a csapattársaim voltak, és az elmúlt napokban is beszéltünk. Érzelmes lesz hallani a spanyol himnuszt, sohasem gondoltam volna játékosként, hogy egy nap majd a spanyolok ellen fogom vezetni a csapatomat. De az élet tele van furcsaságokkal. Ettől függetlenül megpróbálunk nyerni. – olvasható Chema Rodríguez nyilatkozata az IHF (Nemzetközi Kézilabda-szövetség) honlapján.

A világbajnokságról Bánhidi Bence adott exkluzív interjút a Rádió 88-nak.

NEM AKÁRKI MONDTA BÁNHIDI BENCÉRŐL, HOGY A VILÁG LEGJOBBJA

“Véleményem szerint Bánhidi a világ legjobb beállója. Sok nagyszerű játékos van azon a poszton, de ő a legjobb” – nyilatkozta a 60 éves Vujovic a balkan-handball.com szakportálon. A MOL-Pick Szeged kézilabdázója eddig 23 találattal segítette a magyar válogatottat az egyiptomi világbajnokságon, ezzel a házi góllövőlista második helyén áll. 

“Eddig a magyarok tették rám a legjobb benyomást, örülök, hogy ilyen szinten láthatom őket. Megérdemelték, mert abban az országban az emberek imádják a kézilabdát” – nyilatkozta. Hozzátette, a Szeged és a Veszprém játékosait, Bodó Richárdot, Bánhidi Bencét, Lékai Mátét és Mikler Rolandot mindenki ismeri, de Máthé Dominiktól senki sem számított ilyen jó teljesítményre. Mikler elképesztő. Nem emlékszem, mikor játszott rosszul. Mindig jól, vagy fantasztikusan véd. Remek kapus” – vélekedett.

A montenegrói Vujovic játékosként olimpiai arany- és bronzérmet, világbajnoki arany- és ezüst, illetve Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a jugoszláv válogatott tagjaként, a BEK-et pedig háromszor nyerte meg. A szlovén válogatott szövetségi kapitányaként harmadik lett a négy évvel ezelőtti világbajnokságán.

A Magyarország-Spanyolország kézilabda-világbajnoki középdöntő mérkőzés 18 órakor kezdődik az egyiptomi Új fővárosban.


   Előző sztori

Nagy darabokban hull a vakolat a Honvéd téri parkolóházról

Következő sztori

Jó hír, hogy mindegyik vakcina működik

Legutóbbi hasonló cikkek