A forgalmas út közepére festettek kerékpársávot az Etelka soron

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy veszélyesnek tűnő kerékpársávval bővült Felsőváros egyik legforgalmasabb útja.

Tavaly év elején megírtuk, hogy olvasóink szerint melyek a legkátyúsabb, legveszélyesebb utak a városban. A kerékpárosok egyöntetű véleménye alapján az egyik legkockázatosabb útszakasz az Etelka soron található, ahol amellett, hogy rendkívül göröngyös az út, még egy alföldi viszonylatban meredek lejtővel is meg kell küzdeniük, ha a rakpart felé tekernek.

A jelek szerint elmúlt egy év kevésnek bizonyult ahhoz, hogy az úthibákat korrigálják, ellenben egy sajátos módszerrel új kerékpársávot alakítottak ki, méghozzá az út közepén. Sándor Judit fotói alapján megállapíthatjuk, hogy az Etelka sor a kerékpárosok számára nem lett biztonságosabb, sőt!

Könnyen elképzelhető, hogy az ötletgazda Karácsony Gergelytől merítette az ihletet, ugyanis Budapest főpolgármestere – aki a főváros nagykörútján az autósok rovására alakított ki kerékpársávokat – nem olyan régen Szegedre látogatott. Emlékezetes vizitje alkalmával csak és kizárólag a baráti sajtónak tett élménybeszámolót a napfény városában szerzett tapasztalatairól.

Előző sztori

Izzott a korom egy makói ház kéményében

Következő sztori

35 ezer ember beoltására elég újabb adag vakcina érkezik