Kreatív szolgáltatásokat kínál a Somogyi-könyvtár

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Somogyi-könyvtár kapui jelenleg még zárva vannak, de az online térben egyre bővülő szolgáltatásokat kínál a könyvtár. Számtalan otthonról is elérhető tanulási és szabadidő-eltöltési lehetőség közül válogathatnak az érdeklődők.

A Könyv(tár)Pont szolgáltatás lehetővé teszi olvasók számára a folyamatos kölcsönzést, de lehetőség van az online beiratkozásra is. A távolról is elérhető kép- és dokumentum-adatbázis több mint negyvenezer dokumentumot tartalmaz, városismereti applikációk segítségével kulturális sétákra invitálják a város lakóit, ingyenes távoktatási ajánlatok közül válogathatnak a tanulni vágyók.

A Somogyi-könyvtár YouTube-csatornáján több tucat rövid videofelvétel kínál praktikus ötleteket, könyvajánlókat és hívja fel a figyelmet a bibliotékában őrzött kincsekre, valamint a legújabb fejlesztésekre. A Somogyi-könyvtár újság és folyóirattárára épülően személyre szabott születésnapi újságokat lehet rendelni. Az olvasásnépszerűsítés érdekében Trendszemle címmel fiataloktól fiataloknak szóló könyvajánlókat tesznek közzé.

A könyvek mellett újságok, folyóiratok, filmek, zenei anyagok és társasjátékok is kölcsönözhetőek. A könyvtár munkatársai folyamatosan újabb és újabb kvízjátékokkal jelentkeznek.

A könyvtár bejárata előtt december közepétől lélekmelengető posztokat és feliratokat vár a könyvtár, valamint közös karácsonyfa-díszítésre invitálja a szegedieket.

Előző sztori

Szándékosan vihették a csőd szélére a Cserepes sori piacot

Következő sztori

Idősek és gyerekek is kapnak meglepetést Kiszomboron