Frissítve

Illegális bevándorlókra panaszkodnak Deszken

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Röszke, 2015. augusztus 25. Migránsok a Röszke melletti vasúti átjárónál a magyar-szerb határon 2015. augusztus 25-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Éjszakára a település házaiba próbálnak bejutni.

Az elmúlt napokban több alkalommal is arról érkeztek hírek, hogy Szegeden és környékén illegális bevándorlókat fogtak el a rendőrök. Szerdán például Szeged belvárosában egy autót állítottak meg, amiben egy embercsempész próbált meg 12 migránst utaztatni, de az egy nap alatt feltartóztatott illegális bevándorlók száma is igen magas volt aznap.

Több Szeged környéki településről kaptunk üzenetet, hogy esténként migránsok mennek be a házakhoz, élelmet és szállást keresve – legtöbbször hívatlanul és a tulajdonosok tudta nélkül. A legtöbb ilyen jelzés a Deszk-Kübekháza-Szőreg háromszögből érkezett. Deszken az egyik közösségi csoportban is erről tettek bejegyzést.

Az ügyben kerestük a deszki polgármesteri hivatalt, ahol a polgármesterhez irányítottak bennünket. Őt egyelőre nem értük el telefonon. Kérdéseket küldtünk a rendőrségnek is. Megírjuk, ha választ kapunk.

FRISSÍTÉS

Közben megérkezett a rendőrség válasza. Ebben azt írták, hogy az elmúlt napokban valóban többször intézkedte bevándorlókkal szemben-Deszken is-, azonban olyan bejelentés nem érkezett hozzájuk lakóingatlanba mentek volna be aludni vagy élelemért.

(kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Végre! Bíróság elé áll a 16 évvel ezelőtti makói gyilkosság gyanúsítottja

Következő sztori

Újabban kedvezményes hitelt kínálnak az internetes csalók