Illegális bevándorlás

307 (!) migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

307 (!) migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. december 2., szerda
307 (!) migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások december 1-jén 0 óra és 24 óra között 68 esetben összesen 267 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Röszke, Kübekháza, Deszk, Újszentiván, Klárafalva és Mórahalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, afgán, szír, algériai, líbiai, iraki, palesztin, illetve pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 10 óra 40 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során az egyenruhások öt illegális migránst találtak a kamion rakterében megbújva. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen 35 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

2015 óta nem tapasztaltak a keddihez hasonló migrációs nyomást a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.