Illegális bevándorlás

12 óra alatt 47 határsértőt fogtak Csongrád-Csanádban

12 óra alatt 47 határsértőt fogtak Csongrád-Csanádban

2020. december 8., kedd
12 óra alatt 47 határsértőt fogtak Csongrád-Csanádban

A járőrök december 7-én 17 óra 30 perc és december 8-án 5 óra 30 perc között öt esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá december 7-én 22 óra 20 perckor egy határsértőt fogtak el Csanádpalota külterületén, aki szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a férfit a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellene.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen december 8-án 0 óra 35 perckor, a román-magyar közös ellenőrzés során egy török honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.