Politika

Újabb álhírvideóval kampányol a baloldal

Újabb álhírvideóval kampányol a baloldal

2020. november 1., vasárnap
Újabb álhírvideóval kampányol a baloldal

A szocialista honatya az MSZP Facebook-oldalán megosztott videójában azt állította, hogy a révfülöpi hajóállomást és a mellette lévő közforgalmú sétányt az állam átadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítványnak, s az többé sem a révfülöpiek, sem a Balatonhoz látogatók számára nem lesz elérhető.

„Mindkét állítás egy perc alatt ellenőrizhető, nyilvánvaló hazugság,

ugyanis az általa említett és a videóban szereplő területeket semmilyen jogszabályi változás nem érintette. Ezt neki is, országgyűlési képviselőként, tudnia kellett” – fejtette ki az MCC kuratórium-elnöki tisztségét is betöltő Orbán Balázs.

Szerinte annak a helynek, amelyről Molnár beszél – és ahol a videó készült (a révfülöpi hajóállomás és a mellette lévő sétány) – nem változtak és nem is fognak változni a tulajdoni viszonyai, ebből következően a település a videóban szereplő összes területet ugyanúgy fogja tudni használni, mint eddig.

„A feltehetően megtámadni akart alapítványi ingatlanoknak – folytatta – semmi közük az általa a videóban mutatott helyekhez,

azok az eddig jórészt elzárt, jórészt rossz állapotú és jórészt használaton kívüli területek Révfülöp más részén találhatóak. Ezeket a Mathias Corvinus Collegium felújítja, megnyitja a révfülöpiek előtt, valamint a tehetséges magyar fiatalok ingyenes táboroztatására kívánja fordítani, illetve oktatási-képzési helyként kívánja hasznosítani” – hangsúlyozta az államtitkár, aki elfogadhatatlannak nevezte az újabb MSZP-s hírhamisítást.

„Szégyelljék magukat, hogy immár nemcsak az egészségügyi dolgozókat, hanem a tehetséggondozó programban részt vevő több ezer magyar fiatalt is megpróbálják egy újabb álhírvideóval lejáratni!” – fogalmazott a politikus, visszautalva a Kórozs Lajos-féle ominózus videóra, amelyben

egy magát mentőápolónak kiadó csaló kijelentéseiből állítottak össze ál- és rémhíranyagot a magyar egészségügy helyzetéről.

A Mathias Corvinus Collegium elnöke közölte: azonnali jogi lépéseket tesz az álhírgyáros Magyar Szocialista Párt és Molnár Zsolt ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.