Újabb álhírvideóval kampányol a baloldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2018. július 3. Molnár Zsolt, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes választásokkal kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 3-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Újabb álhírvideót tett közzé az MSZP. „A Magyar Szocialista Párt mint az állampárt jogutódja nem tanul a múltból, és sajnos nem is felejt! A járványügyi védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozókat álmentő szerepeltetésével megtámadó Korózs Lajos-videó után ezúttal Molnár Zsolt vállalta magára az álhírgyáros főszerepet” – írta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára közösségimédia-oldalán – számolt be a Magyar Nemzet. 

A szocialista honatya az MSZP Facebook-oldalán megosztott videójában azt állította, hogy a révfülöpi hajóállomást és a mellette lévő közforgalmú sétányt az állam átadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítványnak, s az többé sem a révfülöpiek, sem a Balatonhoz látogatók számára nem lesz elérhető.

„Mindkét állítás egy perc alatt ellenőrizhető, nyilvánvaló hazugság,

ugyanis az általa említett és a videóban szereplő területeket semmilyen jogszabályi változás nem érintette. Ezt neki is, országgyűlési képviselőként, tudnia kellett” – fejtette ki az MCC kuratórium-elnöki tisztségét is betöltő Orbán Balázs.

Szerinte annak a helynek, amelyről Molnár beszél – és ahol a videó készült (a révfülöpi hajóállomás és a mellette lévő sétány) – nem változtak és nem is fognak változni a tulajdoni viszonyai, ebből következően a település a videóban szereplő összes területet ugyanúgy fogja tudni használni, mint eddig.

„A feltehetően megtámadni akart alapítványi ingatlanoknak – folytatta – semmi közük az általa a videóban mutatott helyekhez,

azok az eddig jórészt elzárt, jórészt rossz állapotú és jórészt használaton kívüli területek Révfülöp más részén találhatóak. Ezeket a Mathias Corvinus Collegium felújítja, megnyitja a révfülöpiek előtt, valamint a tehetséges magyar fiatalok ingyenes táboroztatására kívánja fordítani, illetve oktatási-képzési helyként kívánja hasznosítani” – hangsúlyozta az államtitkár, aki elfogadhatatlannak nevezte az újabb MSZP-s hírhamisítást.

„Szégyelljék magukat, hogy immár nemcsak az egészségügyi dolgozókat, hanem a tehetséggondozó programban részt vevő több ezer magyar fiatalt is megpróbálják egy újabb álhírvideóval lejáratni!” – fogalmazott a politikus, visszautalva a Kórozs Lajos-féle ominózus videóra, amelyben

egy magát mentőápolónak kiadó csaló kijelentéseiből állítottak össze ál- és rémhíranyagot a magyar egészségügy helyzetéről.

A Mathias Corvinus Collegium elnöke közölte: azonnali jogi lépéseket tesz az álhírgyáros Magyar Szocialista Párt és Molnár Zsolt ellen.

Előző sztori

81 migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Újabb posztot kaphat Müller Cecília