Sok a fertőzött pedagógus Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az Operatív Stáb hétfői értekezletén elhangzott, hogy a rendőrség Vásárhelyen 131 főt tart nyilván hatósági karanténban, ebből 20 főt elektronikusan ellenőriznek. A maszkviselés és kijárási tilalom megszegéséért kellett eljárást indítani vásárhelyi lakosok ellen.

Kiemelték, hogy azok a lakosok, akik munkájuk miatt tartózkodnak közterületen a kijárási tilalom idején, mindannyian rendelkeznek munkáltatói igazolással.

A tájékoztatóból kiderült, hogy a piacon minden rendben, mindenki betartja a szabályokat, csak néhány esetben kellett figyelmeztetni az ott tartózkodókat a maszk helyes használatára.

A háziorvosok és különböző szolgáltatók jelzése alapján az esetszámok folyamatosan nőnek, de szerencsére az intenzív ellátást igénylők száma nem nő. Az iskolák visszajelzései alapján viszont feltűnően sok pedagógus fertőzött az érintett gyerekszámhoz képest.

Rossz hír, hogy újabb két óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet, a Klauzál utcaiban és a Tornyai utcai telephelyeken december 3-ig, de a Pál utcai óvodában is meghosszabbították december 4-ig. Az Oldalkosár utcai és a Szabadság téri óvodák viszont megnyitottak. Minden érintett óvoda épületében az önkormányzat elvégezte a hideg ködös fertőtlenítést. A szülők nagyon együttműködőek, példásan betartják a szabályokat.

A hajléktalanszállón nincsenek tünetes vagy gyanús esetek. A bentlakásos szociális intézményekben viszont megjelent a vírus, egyelőre helyi szinten tudják kezelni, elkülönítéssel, így csak kevesen kerültek kórházba.

Előző sztori

Megemelné a szegedi parkolási díjakat a momentumos Nagy Sándor

Videó!
Következő sztori

Lassan érkezik az enyhülés