Közélet

Sok a fertőzött pedagógus Vásárhelyen

Sok a fertőzött pedagógus Vásárhelyen

2020. november 30., hétfő
Sok a fertőzött pedagógus Vásárhelyen

Kiemelték, hogy azok a lakosok, akik munkájuk miatt tartózkodnak közterületen a kijárási tilalom idején, mindannyian rendelkeznek munkáltatói igazolással.

A tájékoztatóból kiderült, hogy a piacon minden rendben, mindenki betartja a szabályokat, csak néhány esetben kellett figyelmeztetni az ott tartózkodókat a maszk helyes használatára.

A háziorvosok és különböző szolgáltatók jelzése alapján az esetszámok folyamatosan nőnek, de szerencsére az intenzív ellátást igénylők száma nem nő. Az iskolák visszajelzései alapján viszont feltűnően sok pedagógus fertőzött az érintett gyerekszámhoz képest.

Rossz hír, hogy újabb két óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet, a Klauzál utcaiban és a Tornyai utcai telephelyeken december 3-ig, de a Pál utcai óvodában is meghosszabbították december 4-ig. Az Oldalkosár utcai és a Szabadság téri óvodák viszont megnyitottak. Minden érintett óvoda épületében az önkormányzat elvégezte a hideg ködös fertőtlenítést. A szülők nagyon együttműködőek, példásan betartják a szabályokat.

A hajléktalanszállón nincsenek tünetes vagy gyanús esetek. A bentlakásos szociális intézményekben viszont megjelent a vírus, egyelőre helyi szinten tudják kezelni, elkülönítéssel, így csak kevesen kerültek kórházba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.