Kultúra

Negyvenkilenc előadás marad el a színházban

Negyvenkilenc előadás marad el a színházban

2020. november 17., kedd
Negyvenkilenc előadás marad el a színházban

A Szegedi Nemzeti Színházban nem pótolják a leállás miatt elmaradó novemberi és december eleji előadásokat - tájékoztatta lapunkat Juhász Péter, a teátrum kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy a 49 elmaradó előadásra 20 millió forint értékben váltottak jegyet vagy bérletet a nézők, nekik három lehetőséget kínálnak a kialakult helyzet miatt.

- Lemondanak jegyükről vagy bérlethányadukról, támogatva ezzel a Szegedi Nemzeti Színházat.
- Jegyüket vagy bérlethányadukat 2021. december 31-ig érvényes voucherre cserélik, amely a színház bármely meghirdetett saját előadására beváltható.
- Visszaváltják a jegyeiket, bérlethányadaikat.

- Az a tervünk, hogy tovább dolgozunk, próbálunk, készülünk a bemutatókra. Nem készülünk streamelt élő előadásra, mivel az nem tudja helyettesíteni az élő kapcsolatot. Továbbra is felkerülnek a készülő produkciókról szóló híradások. Az évad hosszabbítását több tényező is meghatározza majd, egyelőre az újra nyitást várjuk - foglalta össze a színház terveit Juhász Péter.

A kommunikációs vezető hozzátette, hogy a próbafolyamatok zajlanak, így például a Padlás című félig mese, félig musical vagy a 39. lépcsőfok című krimivígjáték alkotói folyamatosan dolgoznak. A korlátozások esetleges hosszabbításának további műsorváltozás lehet az eredménye, mivel gazdag a repertoár, és sok az el nem játszott előadás, ezért elsősorban azok műsoron tartása a cél, így tervezett bemutatók is csúszhatnak.

Nem csökkentik a dolgozók fizetését

A jelenlegi helyzetben kérdéses lehet, hogy az alkalmazottak fizetését ki tudja-e gazdálkodni a színház vagy sem. - A fenntartói megállapodás biztosítja színházunk szükséges működését. A kieső bevétel nagy érvágás, de az új produkciók létrehozásakor törekedtünk az újrahasznosításra, felhasználva a raktárak kapacitását, valamint korábban elnyert pályázati támogatásból tudunk forrást biztosítani a gyártásokra. Mivel a munkavégzés továbbra is zajlik, nem indokol, hogy a munkavállalóinkat bármilyen csökkentés érje - mondta Juhász Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.