Elhibázott beruházás? Másfél kilométeres dugó volt reggel az Algyői úton

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási dugó alakult ki hétfő reggel Szegeden az Algyői úton, köszönhetően a nemrégiben átadott lámpás kereszteződésnek. Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szerint az önkormányzat közlekedési koncepciója ismét megbukott.

Szabó emlékeztetett, nem ez az első szegedi közlekedési nagyberuházás, amikor körforgalom kialakítása indokoltabb lett volna, de az önkormányzat költségspórolás miatt végül lámpás kereszteződés mellett döntött.

– A Torontál térnél reggelenként mindössze egy órán át működnek a közlekedési lámpák. A Belvedere Palotánál is célszerűbb lett volna egy körforgalmat kialakítani, ugyanis a Tápé felől érkezők a reggeli csúcsforgalomban sokszor nem tudnak lekanyarodni, így gyakran az Etelka sorig áll a sor – fogalmazott.

Óriási dugó volt hétfő reggel az Algyői úton. Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom

A képviselő elmondta, a cél jó volt, ugyanis Petőfitelep és Baktó lakóinak belvárosba jutását szerették volna megkönnyíteni, ehelyett viszont egy átláthatatlan kereszteződés született, ami több szempontból is ellentétes az előzetes szándékokkal.

Dübörög a Zöld Város program, ehhez képest hétfő reggel héttől fél kilencig, másfél órán keresztül nagyjából másfél kilométeres kocsisor torlódott fel az Algyői úton.

Többen Petőfitelep felé próbáltak egérutat nyerni, így ott nagyobb lett forgalom a kis utcákon – mondta.

Mindkét irányba megbénult a forgalom az új, lámpás kereszteződésnek köszönhetően. Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom

Nem ez az első alkalom, hogy Szabó Bálint körforgalom kialakítását szorgalmazza. Korábban megírtuk, tüntetéssel hívta fel a figyelmet a Felső Tisza-part és az Etelka sori kereszteződés átalakításának szükségességére.

– Szerencsére az az útszakasz nem az önkormányzathoz, hanem a Magyar Közúthoz tartozik, ahol közlekedésmérnök szakemberek dolgoznak. Bízunk benne, hogy ott nem jön szóba a lámpás kereszteződés – zárta gondolatait.

Előző sztori

Véget értek az őszi írásbeli érettségik

Következő sztori

Trianonról szól az AudMax új sorozata

Legutóbbi hasonló cikkek