Közlekedés

Elhibázott beruházás? Másfél kilométeres dugó volt reggel az Algyői úton

Elhibázott beruházás? Másfél kilométeres dugó volt reggel az Algyői úton

2020. november 2., hétfő
Elhibázott beruházás? Másfél kilométeres dugó volt reggel az Algyői úton

Szabó emlékeztetett, nem ez az első szegedi közlekedési nagyberuházás, amikor körforgalom kialakítása indokoltabb lett volna, de az önkormányzat költségspórolás miatt végül lámpás kereszteződés mellett döntött.

– A Torontál térnél reggelenként mindössze egy órán át működnek a közlekedési lámpák. A Belvedere Palotánál is célszerűbb lett volna egy körforgalmat kialakítani, ugyanis a Tápé felől érkezők a reggeli csúcsforgalomban sokszor nem tudnak lekanyarodni, így gyakran az Etelka sorig áll a sor – fogalmazott.

Óriási dugó volt hétfő reggel az Algyői úton. Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom

A képviselő elmondta, a cél jó volt, ugyanis Petőfitelep és Baktó lakóinak belvárosba jutását szerették volna megkönnyíteni, ehelyett viszont egy átláthatatlan kereszteződés született, ami több szempontból is ellentétes az előzetes szándékokkal.

Dübörög a Zöld Város program, ehhez képest hétfő reggel héttől fél kilencig, másfél órán keresztül nagyjából másfél kilométeres kocsisor torlódott fel az Algyői úton.

Többen Petőfitelep felé próbáltak egérutat nyerni, így ott nagyobb lett forgalom a kis utcákon – mondta.

Mindkét irányba megbénult a forgalom az új, lámpás kereszteződésnek köszönhetően. Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom

Nem ez az első alkalom, hogy Szabó Bálint körforgalom kialakítását szorgalmazza. Korábban megírtuk, tüntetéssel hívta fel a figyelmet a Felső Tisza-part és az Etelka sori kereszteződés átalakításának szükségességére.

– Szerencsére az az útszakasz nem az önkormányzathoz, hanem a Magyar Közúthoz tartozik, ahol közlekedésmérnök szakemberek dolgoznak. Bízunk benne, hogy ott nem jön szóba a lámpás kereszteződés – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.