Körforgalomért tüntetnek Szabó Bálinték

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szerint balesetveszélyes az Etelka sor és a Felső Tisza-part kereszteződése, ezért tüntetés keretében hívná fel a figyelmet egy kiépítendő körforgalom fontosságára.

Szabó lapunknak elmondta, három évvel ezelőtt írt először levelet az önkormányzatnak, amelyben felhívta a figyelmet a Felső Tisza-part és az Etelka sor kereszteződésének veszélyességére, de választ azóta sem kapott.

Az önkormányzati képviselő megemlítette, hogy amióta felújítás miatt lezárták a Csillag teret, Petőfitelep, Tápé és Felsőváros teljes forgalma az említett útszakaszon halad keresztül, ez a forgalomnövekedés pedig rendőri irányítást vagy átmeneti jelzőlámpát igényelne. – Az Etelka sorról Tápé felé kanyarodók nem tudnak kihajtani szabályosan, ebből pedig komoly problémák adódnak. A Csillag tér lezárása óta két baleset is történt, a legutóbbi hétfőn, amely személyi sérüléssel és jelentős anyagi kárral járt – fogalmazott Szabó.

Hétfőn személyi sérüléssel járó baleset történt a veszélyes kereszteződésben (Fotó: Szabó Bálint)

Hozzátette, a városfejlesztési irodán kezdeményezte átmeneti táblák és forgalomirányító lámpák kihelyezését, valamint az útburkolati jelek megerősítését, újrafestését is, de az ügyben ezidáig nem történt előrelépés. A Mindenki Szegedért Mozgalom ezért az augusztus 24-i héten egy tüntetés keretében hívja fel a figyelmet a kereszteződés veszélyességére és egy létesítendő körforgalom fontosságára.

Szabó Bálint kitért arra is, hogy a szakemberek szerint kiépíthető a körforgalom, csak a városvezetés hozzáállásán múlik a dolog.

Előző sztori

Szaporodnak a bírósági ügyek Botka László körül

Következő sztori

Emléktáblát avatnak Szegeden Petrás Incze János szerzetes tiszteletére

Legutóbbi hasonló cikkek