/

35 családon segít advent idején a Szent-Györgyi Albert Rotary Club

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ebben az évben kilencedik alkalommal rendezi meg a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Rotary Adventet, amelynek névadó támogatója idén is az NKM Nemzeti Közművek Zrt. December 1. és 23. között újra a jótékonyságé lesz a főszerep.

Idén 24 szegedi és Szeged környéki támogatottja lesz a klubnak, akiket szegedi és Szeged környéki iskolák, illetve óvodák ajánlottak. Családonként átlagosan 100 ezer forint értékű ajándékot vehetnek át a rendezvény támogatóinak jóvoltából – mindenki azt, amire a legnagyobb szüksége
van. Tartós élelmiszer, tisztítószer és tanulást segítő táblagép éppúgy lesz a csomagokban, mint tűzifa vagy éppen műszaki cikkek.

A rendezvény idejére a szegedi NKM-székház adventi kalendáriummá változik, számozott ablakaiból jelképesen minden nap egy nyílik ki. A kialakult veszélyhelyzetben azonban idén nem lesz ünnepség a Klauzál téren.

December 1-23. között a rotaristák a támogatók képviselőivel, valamint egy-egy szegedi művésszel, újságíróval, közéleti személyiséggel viszik el a támogatói okleveleket a családoknak, így kívánva békés, boldog
ünnepet.

Idén 35 pályázat érkezett. Hosszas mérlegelés után a klub ügy döntött, hogy nemcsak 24 családnak ad támogatást, hanem minden pályázónak megpróbál segíteni. A 35 család támogatásának összege 3 485 000 forint lesz.

Előző sztori

70 millióból fejlesztenek Apátfalván

Következő sztori

Összeütközött két autó az M5-ösön Balástya közelében