Újra az orvosi kamara elé kerülhet Rovó László

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt adott ki a Magyar Orvosi Kamara Horváth Szatmár hirtelen elbocsátása miatt.

MInt azt a SzegedMa megírta, a Szegedi Tudományegyetem álláspontja szerint nincs köze Rovó László rektor korábbi etikai vizsgálatának ahhoz, hogy a napokban megváltak Horváth Szatmártól. Azt azonban nem akarta elárulni az egyetem, hogy pontosan mi miatt szűnt meg Horváth munkaviszonya. Kiderült, hogy 22 pontban találták alkalmatlannak a professzort, erről ő maga mesélt. Horváth akkor hozzátette: úgy néz ki, kénytelen külföldre költözni a családjával.

Vasárnap reggel a Magyar orvosi Kamara adott ki közleményt az ügyben.

A Magyar Orvosi Kamara a sajtóból értesült arról, hogy 2020.10.12-én Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora szakmai indokokra hivatkozva elbocsátotta a korábban ügyében etikai vétség gyanúja miatt eljárást kezdeményező Dr. Horváth Szatmárt. A pontos indokok és részletek ismerete nélkül a kérdésben a Kamara vezetősége nem kíván érdemben nyilatkozni, azonban 48.000 magyar orvos érdekképviseleti szerveként a kialakult helyzetet megvizsgálja és az érintettek meghallgatása után dönt a következő lépésekről.

A szervezet elnöksége számára kiemelten fontos az átlátható, tisztességes viszonyok között működő egészségügy megteremtése. Ebben kiemelt fontosságú az etikai bizottságok munkája, mely a legnehezebb kamarai feladatok egyike. Az etikai bizottságok működésének függetlensége és biztonsága az orvostársadalom és a betegek kiemelt érdeke.

Amennyiben az előzetes vizsgálat jogsérelem vagy etikai vétség gyanúját veti fel, a Kamara megteszi a szükséges lépéseket: a sértett számára jogi segítséget biztosít és eljárást kezdeményez a jogsértő ellen.”

– tették hozzá végezetül.

Előző sztori

Fölényes győzelmet aratott a szegedi tekecsapat

Következő sztori

Medvét láttak Miskolcon

Legutóbbi hasonló cikkek