Balhé

Újra az orvosi kamara elé kerülhet Rovó László

Újra az orvosi kamara elé kerülhet Rovó László

2020. október 18., vasárnap
Újra az orvosi kamara elé kerülhet Rovó László

MInt azt a SzegedMa megírta, a Szegedi Tudományegyetem álláspontja szerint nincs köze Rovó László rektor korábbi etikai vizsgálatának ahhoz, hogy a napokban megváltak Horváth Szatmártól. Azt azonban nem akarta elárulni az egyetem, hogy pontosan mi miatt szűnt meg Horváth munkaviszonya. Kiderült, hogy 22 pontban találták alkalmatlannak a professzort, erről ő maga mesélt. Horváth akkor hozzátette: úgy néz ki, kénytelen külföldre költözni a családjával.

https://szegedma.hu/2020/10/22-pontban-talaltak-alkalmatlannak-horvath-szatmart

Vasárnap reggel a Magyar orvosi Kamara adott ki közleményt az ügyben.

"A Magyar Orvosi Kamara a sajtóból értesült arról, hogy 2020.10.12-én Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora szakmai indokokra hivatkozva elbocsátotta a korábban ügyében etikai vétség gyanúja miatt eljárást kezdeményező Dr. Horváth Szatmárt. A pontos indokok és részletek ismerete nélkül a kérdésben a Kamara vezetősége nem kíván érdemben nyilatkozni, azonban 48.000 magyar orvos érdekképviseleti szerveként a kialakult helyzetet megvizsgálja és az érintettek meghallgatása után dönt a következő lépésekről.

A szervezet elnöksége számára kiemelten fontos az átlátható, tisztességes viszonyok között működő egészségügy megteremtése. Ebben kiemelt fontosságú az etikai bizottságok munkája, mely a legnehezebb kamarai feladatok egyike. Az etikai bizottságok működésének függetlensége és biztonsága az orvostársadalom és a betegek kiemelt érdeke.

Amennyiben az előzetes vizsgálat jogsérelem vagy etikai vétség gyanúját veti fel, a Kamara megteszi a szükséges lépéseket: a sértett számára jogi segítséget biztosít és eljárást kezdeményez a jogsértő ellen."

- tették hozzá végezetül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.