/

Alapos ok miatt bocsátották el Horváth Szatmárt az egyetemről – állítja az SZTE

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem álláspontja szerint nincs köze Rovó László rektor korábbi etikai vizsgálatának ahhoz, hogy a napokban megváltak Horváth Szatmártól. Azt azonban nem akarta elárulni az egyetem, hogy pontosan mi miatt szűnt meg Horváth munkaviszonya.

A napokban bejárta az országos sajtót a hír, miszerint Rovó László rektor kirúgta a szegedi egyetemről Horváth Szatmár professzort, aki etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene tavasszal. Elsőként a 24.hu közölte a sztorit, a portál cikkében azonban nem szerepelt az SZTE álláspontja, ezért lapunk megkereste az universitast.

A cikkek, nyilatkozatok hamisan összemossák a jogviszony megszűnésének kiváltó okait a munkavállaló közéleti szerepvállalásával. Ezt az Egyetem határozottan és egyértelműen visszautasítja. A munkáltatói intézkedéseknek intézményünkben minden esetben alapos és megfelelően alátámasztott indokai vannak

– közölte érdeklődésünkre az SZTE, és hozzátették, hogy “a híreszteléseket jelen tájékoztatáson felül nem kívánjuk kommentálni”.

Arra ugyan nem derül fény, hogy pontosan mi miatt szüntették meg Horváth Szatmár munkaviszonyát, mi viszont gyanítjuk, hogy egy másik ügynek lehet köze az elbocsátáshoz.  

Annak idején még lapunk írta meg elsőként, hogy „sumákba” szervezett politikai akció bújhat meg a Rovó-ügy mögött, amit megpróbáltak szakmai köntösbe bújtatni. Végül cikkünk után lemondott kamarai tisztségéről az a szegedi orvos, aki egyben a Momentum szegedi elnökségi tagja is volt és Horváth Szatmár is kizáratta magát az etikai eljárásból – hetekkel az ügy kirobbanása után.

Akkor voltak olyan hiteles forrásból származó információk is, hogy az egyetem belső rendszereiből kiszivárogtak Rovó László személyes, bizalmas, orvosi adatai.

Előző sztori

Öt évet kapott a beteg édesanyját többször bántalmazó szentesi férfi

Következő sztori

Egyelőre nincs gond Szegeden a szennyvízzel - és a kór örökítőanyagával...

Legutóbbi hasonló cikkek