Közélet

22 pontban találták alkalmatlannak Horváth Szatmárt!

22 pontban találták alkalmatlannak Horváth Szatmárt!

2020. október 14., szerda
22 pontban találták alkalmatlannak Horváth Szatmárt!

Mint arról a SzegedMa beszámolt, az SZTE kérdésünkre adott ugyan választ Horváth Szatmár elbocsátásával kapcsolatban, de részleteiben egyáltalán nem akarták megmagyarázni az okokat. Mindössze annyit árultak el: alapos okkal bontottak szerződést az orvossal.

22 okuk volt

A professzor most arról beszélt a Telexnek, hogy az egyetem februárban meghirdette a Pszichiátriai Tanszék tanszékvezető pozícióját, amire a hat éve regnáló tanszékvezető mellett ő is pályázott, mert szerinte „látszott, hogy a pszichiátria rossz irányba megy”. A pályáztatás egy ideig párhuzamosan folyt a rektor ellen indult etikai vizsgálattal. Horváth hiába érdeklődött telefonon és kör-e-mailben is pályázata elbírásáról, azt állítja, soha senkitől nem kapott választ.

„Aztán a regnáló tanszékvezető kihirdette, hogy ő a kinevezett professzor. Úgy voltam vele, hogy ha az egyetem vezetése nem támogatja a változást, nem fogok erőlködni, mert az csak szélmalomharc lenne”

– mondta a lapnak Horváth.

A feszültség viszont nem múlt el „ez a légkör pedig nem kedvezett az állásomnak”, mondta Horváth. Hétfőn a tanszékvezető és az egyetem jogi osztályának vezetője várta, aki közölte vele, hogy azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól. 

Az orvost 22 pontban találtak alkalmatlannak - írja a lap. Ezek között szerepelt többek között, hogy

Horváth az egyetem rossz hírét keltette,

és az is, hogy megkérdezte, ki a tanszékvezető, holott az teljesen nyilvánvaló volt. 

A rektor megállapította a közalkalmazotti létre való alkalmatlanságomat, amit különösen nehezményezek, már csak azért is, mert elmeorvos szakértő vagyok. Lehetőségem sem volt tisztázni magam

– mondta a Telexnek Horváth Szatmár.

Nem tört le

Horváth a lapnak adott nyilatkozatával ellentétben nem tűnik éppen letörtnek, legalábbis a saját közösségi oldala alapján. Még borítóképének is a felmondását állította be, amit korábban is kiposztolt egyébként:

Ma pedig a 22 „elbocsátási okból" egyet be is mutatott, szintén egy posztban:

(Borítóképünkön: Horváth Szatmár / Forrás: Horváth Szatmár Facebook)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.