/

Moldáv embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfival szemben, aki idén nyáron négy illegális határátlépő Ausztriába történő csempészésében állapodott meg - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott június 12-én éjfélt valamivel megelőzően vett fel Kiszombor térségében négy, magát szír állampolgárnak nevező személyt az autójába, akik azt megelőzően a magyar-román határszakaszon, a zöldhatáron léptek be Magyarország területére.

Az illegális határátlépők Szerbiában, a kanizsai menekülttáborban ismerkedtek meg embercsempészekkel, akik vállalták, hogy segítséget nyújtanak nekik abban, hogy Magyarországon keresztül Ausztriába jussanak. Ennek érdekében elkísérték őket az zöldhatárhoz, GPS-koordinátákkal látták el abból a célból, hogy az illegális határátlépést követően hol fogja várni őket a vádlott által vezetett személygépkocsi.

Röviddel az illegális határátlépők gépkocsiba történő beszállását követően a kiszombori határrendészek ellenőrzés alá vonták a vádlott által vezetett személygépkocsit, majd őt előállították és őrizetbe vették. A vádlott által szállított négy személy nem rendelkezett a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel.

A Makói Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Már miniszterként tevékenykedik Novák Katalin

Következő sztori

Különös sorsú kiállítás zárult Vásárhelyen