Politika

Koncz Zsófia, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a borsodi időközi választást

Koncz Zsófia, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a borsodi időközi választást

2020. október 11., vasárnap
Koncz Zsófia, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a borsodi időközi választást

A voksolást azért kellett kiírni, mert a körzet korábbi parlamenti képviselője, a fideszes Koncz Ferenc július 10-én egy tragikus motorbalesetben életét vesztette.

A kormánypártok az elhunyt képviselő lányát indították a választáson, aki a kampány során azt hangoztatta, hogy megválasztása esetén édesapja munkáját kívánja folytatni, és többek közt újabb munkahelyeket teremtve virágoztatná fel a térséget.

Vele szembe a teljes baloldali ellenzék azt a jobbikos Bíró Lászlót indította, aki a 2018-ban 49,3 százaléknyi szavazatot szerző Koncz Ferenc mögött, több mint kilencezer vokssal lemaradva végzett a második helyen. Igaz, akkor még nem összbaloldali jelöltként mérette meg magát, mivel az MSZP–Párbeszéd és az LMP is önálló jelöltet indított.

Bíró Lászlóról az időközi választás kampányában napvilágot látott, hogy két évvel korábban, tehát már bőven a Jobbik pálfordulását követően antiszemita és cigánygyűlölő kijelentéseket osztott meg nyilvános Facebook-oldalán, illetve hogy korábbi vállalkozásában – amit aztán csődbe is vitt – nem fizette ki a munkavállalóit, sőt fegyverrel fenyegette őket, amikor a fizetésüket kérték.

Mindettől függetlenül Bíró László mögött a komplett szivárványkoalíció kiállt, sőt intenzíven kampányoltak is mellette, mondván, hogy vállalhatatlan kijelentéseiért már bocsánatot kért. A baloldali jelöltjének legfőbb kampányüzenete az volt, hogy győzelme esetén lebontják a Fidesz kétharmados parlamenti többségét. Bíró László a szavazatok 46,67 százalékát gyűjtötte be.

Így tehát sikerrel járt Bartók Csaba szegedi Fidesz-elnök és társainak buzdító körútja, amikor ma, a választás napján Taktaharkány térségében mozgósította a helyieket a választáson való részvételre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.