Élete végéig dutyiban maradhat a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával kiszabott életfogytig tartó fegyházbüntetés alkalmazását indítványozta a két és fél évvel ezelőtt az élettársa szüleit megölő férfivel szemben - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésekor a vádlottak élettársként éltek együtt a sértettek hódmezővásárhelyi családi házának külön lakrészében. A bűncselekmény elkövetését megelőzően a vádlottak és a sértettek között elmérgesedett viszony alakult ki a vádlottak folyamatos alkoholizáló életmódja miatt, a sértettek többször felszólították a férfit és a nőt az elköltözésre.

Nagy mennyiségű szeszes ital és gyógyszer fogyasztását követően 2018. május 24-én a nő a 86 éves édesapját a hódmezővásárhelyi ingatlan konyhájába kicsalta, ahol a férfi több alkalommal baltával fejbe ütötte a sértettet. Ezt követően a férfi az élettársa 78 éves, ágyhoz kötött édesanyjához lépett és szintén több alkalommal baltával fejbe ütötte őt.

A vádlottak ezután úgy döntöttek, hogy egy gázpalackot is felrobbantanak annak érdekében, hogy a sértettek biztosan életüket veszítsék. A palackból kiáramló gáz meggyújtásának hatására tűz keletkezett, a vádlottak pedig szórakozni indultak. A hajnali órákban hazaérkezésükkor a vádlottak azt tapasztalták, hogy a ház mégsem égett le, így ismételten felgyújtották az ingatlant. A sértettek a helyszínen életüket vesztették.

A különös kegyetlenséggel, több ember, valamint védekezésre képtelen sértettek sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás során a perbeszédében az ügyész a férfival szemben a bűnössége vád szerinti megállapítása mellett életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyész indítványozta továbbá a vádlott feltételes szabadság lehetőségéből történő kizárását is.

A Szegedi Törvényszék a vádlott bűnösségét a váddal egyezően állapította meg és osztotta az ügyészség indítványát a legsúlyosabb büntetés kiszabása vonatkozásában is. Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős. A vádlott élet- és bűntársa a bírósági eljárás során elhunyt.

Előző sztori

Nagyon ritka madarat fogtak be a Dél-Alföldön

Következő sztori

62 migráns próbálkozott hiába legutóbb Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek