Krimi

Élete végéig dutyiban maradhat a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetője

Élete végéig dutyiban maradhat a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetője

2020. október 21., szerda
Élete végéig dutyiban maradhat a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetője

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésekor a vádlottak élettársként éltek együtt a sértettek hódmezővásárhelyi családi házának külön lakrészében. A bűncselekmény elkövetését megelőzően a vádlottak és a sértettek között elmérgesedett viszony alakult ki a vádlottak folyamatos alkoholizáló életmódja miatt, a sértettek többször felszólították a férfit és a nőt az elköltözésre.

Nagy mennyiségű szeszes ital és gyógyszer fogyasztását követően 2018. május 24-én a nő a 86 éves édesapját a hódmezővásárhelyi ingatlan konyhájába kicsalta, ahol a férfi több alkalommal baltával fejbe ütötte a sértettet. Ezt követően a férfi az élettársa 78 éves, ágyhoz kötött édesanyjához lépett és szintén több alkalommal baltával fejbe ütötte őt.

A vádlottak ezután úgy döntöttek, hogy egy gázpalackot is felrobbantanak annak érdekében, hogy a sértettek biztosan életüket veszítsék. A palackból kiáramló gáz meggyújtásának hatására tűz keletkezett, a vádlottak pedig szórakozni indultak. A hajnali órákban hazaérkezésükkor a vádlottak azt tapasztalták, hogy a ház mégsem égett le, így ismételten felgyújtották az ingatlant. A sértettek a helyszínen életüket vesztették.

A különös kegyetlenséggel, több ember, valamint védekezésre képtelen sértettek sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás során a perbeszédében az ügyész a férfival szemben a bűnössége vád szerinti megállapítása mellett életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyész indítványozta továbbá a vádlott feltételes szabadság lehetőségéből történő kizárását is.

A Szegedi Törvényszék a vádlott bűnösségét a váddal egyezően állapította meg és osztotta az ügyészség indítványát a legsúlyosabb büntetés kiszabása vonatkozásában is. Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős. A vádlott élet- és bűntársa a bírósági eljárás során elhunyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.