Kübekháza is behódolt a vírusnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn este 8 órától virucidos fertőtlenítés alá vonták Kübekháza egész területét, miután vasárnap délután kiderült: bizonyítottan is felbukkant a faluban a COVID-19 - írta a Magyar Nemzet.

A polgármester soron kívül hétfő estére rendelte el Kübekháza ULV (Ultra Low Volume) melegködös fertőtlenítését, a helyszíni irányításra Gál István képviselőt kérte fel.

Molnár Róbert levelet küldött Bosnyákovits Tünde megyei tiszti főorvosnak is, amelyben az ismert okokra hivatkozással azonnali és teljes körű tesztelést kért a kübekházi iskola és óvoda dolgozóira és az intézménybe járó gyermekekre.

Kucsera Istvánné alpolgármester azt kérte a karanténba került gyermekek szüleitől, hogyha felmerül a fertőzés legkisebb gyanúja is, akkor az igazolások és egyéb ügyintézés miatt a gyermek háziorvosát, a személyes segítségnyújtást igénylő ügyekben pedig a Segélyvonal Kübekháza számát hívják, ahol Nikodémusz Miklósné Kati nonstop fogadja a hívásokat és saját hatáskörben intézkedik.

– A segélyvonalnál egyelőre Áchim Eszterrel és Szűcs Andrea településüzemeltetési vezetővel hárman állnak szolgálatban, de szükség esetén további személyekkel is tudjuk bővíteni létszámukat – mondta az alpolgármester, aki arra kéri az idős, beteg, egyedül élő lakókat, hogy ha lehetséges, maradjanak most otthon, a segélyvonalon kérjenek segítséget bevásárlásaikhoz, állandó gyógyszereik felíratásához, kiváltásához és egyéb ügyeik intézéséhez.

Előző sztori

A MOL-Pick Szeged egyik játékosa fertőződött meg koronavírussal

Következő sztori

Olcsóbbak a lakások és az albérletek Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek