Gazdaság

Kőkuti Attila lett a megyei iparkamara elnöke

Kőkuti Attila lett a megyei iparkamara elnöke

2020. szeptember 25., péntek
Kőkuti Attila lett a megyei iparkamara elnöke

A járványhelyzet miatt a kamara szegedi székházának udvarán tartott küldöttgyűlést követően a gazdasági önkormányzat most megválasztott elnöke, a kamarában 1994 óta dolgozó, 2004-től ipari alelnökként tevékenykedődr. Kőkuti Attilaelmondta, rövidtávon a legfontosabb feladat, hogy megfelelő választ találjanak a koronavírus-járvány által okozott kihívásokra. A gazdasági önkormányzat eddigi közösségépítő és szakmai rendezvényei, valamint képzései is más úton kell, hogy működjenek, hangsúlyosabb tanácsadó szerepet kell kialakítani, hiszen a vállalkozások válaszokat, segítséget várnak a kialakult helyzet miatt. A távolabbi jövőbe pillantva pedig olyan területekre kell koncentrálni, mint a jól képzett munkaerő hiánya, az ütőképes szakképzési rendszer kialakítása, melyben a vállalkozásoknak egyre fontosabb szerepe lesz. Hozzátette: mindehhez szeretnék bevonni a fiatal vállalkozókat is, akiket újszerű közösségépítő programokkal szólítanának meg.

Gellért Ákos, a CSMKIK most megválasztott ipari alelnöke kiemelte: cégcsoportjuk összes tevékenysége Szegedhez és térségéhez kötődik, sőt jövőbeli fejlesztéseiket is itt tervezik. Ezért alapvető érdekük, hogy a megye gazdasága dinamikus fejlődésnek induljon, ezért dolgozik majd a kamarában is. Szerinte az elnök és az alelnökök személye és az elnökség egy ütőképes csapatot alkotva nagyban segíthet az említett célok elérésében.

A már második kereskedelmi alelnöki ciklusát kezdő Palotás Sándor szerint a kereskedelem óriás kihívásokkal néz szembe az intenzíven változó gazdaság környezet miatt. Az általa képviselt Déli Farm Kft-nél szerzett tapasztalatokat átültetve azért dolgozna, hogy a kamara hatékonyan segíthesse a szektor Csongrád-Csanád megyében működő vállalkozásait.

Az új szolgáltatási alelnök Tóth Gábor a következő vállalkozói generációkat szólítaná meg. Mindezt úgy, hogy az eddigieken túli plusz szolgáltatásokat, tartalmakat kapjanak a kamarai tagdíjért. Emellett fontos célként jelölte meg azt is, hogy segítsék a vállalkozásokat visszakerülni egy rentábilis üzleti pályára a koronavírus-járványt követő időszakban.

A második négyéves periódusát megkezdő kézműipari alelnök,Török László40 éve működteti egyéni vállalkozását. Úgy tapasztalja, hogy sok esetben csak egy információ hiánya gátolja az előre lépésben a vállalkozókat. Ezért – ahogy eddig is – ezen a területen támogatná leginkább a megye vállalkozásait.

Dr. Kőkuti Attila 12 év után váltotta az elnöki pozíciót eddig betöltő a Dél-alföldi Regionális Gazdaságfejlesztési Zónáért felelős kormánybiztosnak kinevezett Nemesi Pált az elnöki pozícióban. A kormánybiztos az eseményen arról beszélt, hogy 2008-as megválasztásakor éppen ugyanúgy egy gazdasági válsággal kellett szembenézni, mint napjainkban a pandémiás helyzet miatt. Mint mondta, büszke ara, hogy a legújabb infokommunikációs technológiákat segítségül hívva rengeteg információt tudtak eljutatni a vállalkozók felé, és őket bevonva a gazdaságvédelmi akciótervhez is hozzátett a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Végezetül köszönetet mondott mindenkinek, akik az elmúlt három ciklusban tisztségviselőként segítették a munkáját, és kifejezte, hogy számít a kamarára új feladatainak ellátásakor is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.