Öt MOL-Pick Szeged játékos első tesztje lett pozitív

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új időpontot később jelölik ki.

Ahogy azt korábban megírtuk, a MOL-Pick Szeged egyik játékosának pozitív lett a koronavírustesztje, ami miatt az egész csapatnál karantént rendeltek el, az edzések is elmaradnak.

Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke a Sport Tv-nek elárulta, egy másik játékos is hasonló tüneteket mutat. Mivel a második tesztekre csütörtökön kerül sor, ez már előrevetítette, hogy aligha lehet megrendezni az aznap 18.45-re kiírt PSG elleni BL-mérkőzést.

Az EHF kedden bejelentette, hogy a körülmények ismeretében nem kerülhet sor a mérkőzésre az eredetileg tervezett időpontban, az új dátumról a csapatokkal való egyeztetést követően ad tájékoztatást.

FRISSÍTÉS

Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában a klubelnök elárulta, hogy megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy

 jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. 

A második tesztelésre csütörtökön kerül sor.

Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben. „Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani” – fogalmazott. Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

Szűcs Ernő Péter a tegnap esti nyilatkozatában azt is elmondta, hogy a Sportkórház tájékoztatása szerint 2-4 hétig tilos edzenie a koronavírus-fertőzött sportolónak, akinek pedig tünetei vannak, 6 hetet kell kihagynia. Ez a feszített menetrendben nagyon komoly érvágás bármelyik csapat életében.

Előző sztori

Négyen is elkapták a koronavírust a szegedi mikrobiológiai központban

Következő sztori

Kezdetét vette a fűtési szezon…