Sport

Öt MOL-Pick Szeged játékos első tesztje lett pozitív

Öt MOL-Pick Szeged játékos első tesztje lett pozitív

2020. szeptember 15., kedd
Öt MOL-Pick Szeged játékos első tesztje lett pozitív

Ahogy azt korábban megírtuk, a MOL-Pick Szeged egyik játékosának pozitív lett a koronavírustesztje, ami miatt az egész csapatnál karantént rendeltek el, az edzések is elmaradnak.

Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke a Sport Tv-nek elárulta, egy másik játékos is hasonló tüneteket mutat. Mivel a második tesztekre csütörtökön kerül sor, ez már előrevetítette, hogy aligha lehet megrendezni az aznap 18.45-re kiírt PSG elleni BL-mérkőzést.

Az EHF kedden bejelentette, hogy a körülmények ismeretében nem kerülhet sor a mérkőzésre az eredetileg tervezett időpontban, az új dátumról a csapatokkal való egyeztetést követően ad tájékoztatást.

FRISSÍTÉS

Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában a klubelnök elárulta, hogy megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy

 jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. 

A második tesztelésre csütörtökön kerül sor.

Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben. „Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani” – fogalmazott. Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

Szűcs Ernő Péter a tegnap esti nyilatkozatában azt is elmondta, hogy a Sportkórház tájékoztatása szerint 2-4 hétig tilos edzenie a koronavírus-fertőzött sportolónak, akinek pedig tünetei vannak, 6 hetet kell kihagynia. Ez a feszített menetrendben nagyon komoly érvágás bármelyik csapat életében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.