Gazdaság

Kezdetét vette a fűtési szezon...

Kezdetét vette a fűtési szezon...

2020. szeptember 15., kedd
Kezdetét vette a fűtési szezon...

Megjelentek a város központifűtéses társasházain a Szetáv felhívásai, amin azt írja a városi távfűtő cég, hogy feltöltik és nyomás alá helyezik a ház fűtési rendszerét. Egyben azt is kérik, hogy ha valamelyik lakásban fűtés-korszerűsítés, például radiátorcsere van éppen, akkor szóljanak róla a cég diszpécserszolgálatának, mert akkor nem tudják rendesen elvégezni a munkát. Egyébként pedig azt kérik, hogy ebben az időszakban a radiátorok szabályzószelepeit teljesen nyissa ki mindenki.

Kóbor Balázs, a Szetáv ügyvezető igazgatója elmondta, sokszor azt ta­­pasztalják, hogy nyáron a lakók az épület belső rendszerének javítása, karbantartása, esetleg a radiátor vagy radiátorszelep cseréje miatt leengedik a vizet a fűtési rendszerből. Erről pedig szólniuk kellene. Rá­­adásul rendszeresen előfordul, hogy a munkák elvégzése után a belső fűtési rendszert nem, vagy nem megfelelően töl­­tik fel. Ekkor ha városi szinten be is indítják a távfűtést, az adott házban nem lesz meleg.

Az épület belső rendszerének feltöltéséért egyébként fi­­zetni kell, amit az átalakítást végző felhasználónak kellene állnia. Azonban ha őt nem ta­lálják, akkor a házzal, azaz az összes lakóval fizettetik ki az árát, ami egy torony-tízemeletes esetében nagyjából ötvenezer forintot jelent.

A távfűtési rendszernek egyébként szeptember 15-e és május 15-e között rendelkezésre kell állnia, és a szolgáltató köteles a fűtést biztosítani a külső hőmérséklet függvényében. Ezért kezdik az ellenőrzéseket augusztus 20-a után és mennek végig az összes társasházon.

A fűtési időszakon belül a távfűtési szolgáltatást akkor kell megkezdeni, ha a napi átlaghőmérséklet 10 fok alá csökken, vagy két egymást követő napon át 12 fok alatt alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.