Közélet

Útfelújítás szegedi módra: ha elkészült, gyorsan bontsd fel!

Útfelújítás szegedi módra: ha elkészült, gyorsan bontsd fel!

2020. augusztus 26., szerda
Útfelújítás szegedi módra: ha elkészült, gyorsan bontsd fel!

Az Algyői úti csomópont augusztusban kezdődött felújítása miatt a környező utcákban is megnövekedett a forgalom. Éppen ezért a közbeszerzést úgy írták ki, hogy a menekülőutakat is renoválni kell, hogy azokat zavartalanul lehessen használni a csomópont építése alatt.

Az Acél utcában meg is történt az út aszfaltozása, de a területet még nem adták át műszakilag, és nem fizették ki a munkát. A csavar csak ezután jön! Néhány nappal később megjelent a területen a Szegedi Vízmű és felbontotta a frissen aszfaltozott utat valamilyen műszaki munkálat miatt mondta a helyszínen Németh Ferenc, a FideszKDNP önkormányzati képviselője, akit az ott lakók értesítettek a meglehetősen furcsán hangolt munkafolyamatról.

Német Ferenc szerint a hasonló esetek miatt csúsznak az önkormányzat beruházásai.


A képviselő elmondta, hogy a munkákat a Szegedi Pólus Kft. felügyeli és hangolja, így különösen érthetetlen, hogy miért nem lehetett a józan ész szerint megoldani azt. Nem tudja az egyik kéz, hogy mit csinál a másik, jelen esetben úgy tűnik két bal kézről van szó.


Az ilyen elhibázott szervezési és tervezési hiányosságok miatt csúsznak rendszeresen az önkormányzati beruházások


tette hozzá a képviselő.

Az ügyben kérdéseket küldtünk a Pólus Kft.-nek és a Vízműveknek, ha választ kapunk, megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.