A szúnyogokra, a rakpart lezárására és a szabadstrandok hiányára panaszkodnak a szegediek

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtartotta szokásos hó eleji fogadóóráját Német Ferenc és Chovanecz Kata, a Fidesz két önkormányzati képviselője. Német elmondása szerint kiemelt téma volt a szúnyoghelyzet, a rakpart lezárása miatti közlekedési nehézségek, valamint a szabadstrandok hiánya is.

Szúnyoginvázió

Német Ferenc lapunknak elmondta, a fogadóórán többen is szóvá tették, hogy egyre elviselhetetlenebb a szúnyoghelyzet Szegeden, különösen a folyó közelében élők szorgalmaznak gyakoribb gyérítést. A képviselő megemlítette, rengetegen panaszkodtak arra, hogy Újszegeden a Holt-Maros partján fákat vágnak ki és ezzel csökken a zöldterület.

Rakpartlezárás

A rakpart lezárása miatt is sokan keseregtek. A legtöbb panaszos szerint hétvégente még nehézkesebbé vált a belvárosban való közlekedés, emellett a parkolóhelyek száma is lecsökkent. – Szinte valamennyi résztvevő megemlítette a rakpart lezárása szülte közlekedési káoszt. Volt, aki hosszasan részletezte a lezárás okozta kellemetlenségeket – fogalmazott Német.

Újszegedi hangoskodás

A képviselő elmondta, az újszegedi lakosok rendszeresen jelzik, hogy a kijárási korlátozás feloldása óta minden hétvégén óriási a hangzavar az EKO-park környékén. – Nem veszik figyelembe a lakó-pihenő övezetet. Itt felmerül az önkormányzat felelőssége is, ugyanis a csendrendelet betartatása nem túl hatékony – ecsetelte.

Kevés a zebra

Német Ferenc beszámolójában kitért arra is, hogy Újszeged több forgalmas csomópontján sincs zebra és ez aggodalmat szül a környéken élőkben. – Az iskolakezdés miatt aggódnak a szülők, ugyanis jó néhány kereszteződés meglehetősen balesetveszélyes. Még szeptember előtt jó lenne ezeknél gyalogátkelőhelyeket kialakítani, hogy ne szeptemberben, a megnövekedett forgalom idején bénítsák meg a közlekedést a munkálatokkal. Emellett a harmincas övezetekben a forgalom lassítása érdekében célszerű lenne fekvőrendőröket elhelyezni, mert sokan nem tartják be a sebességkorlátot – fogalmazott.

Nincsen szabadstrand

A fogadóórán kiemelt téma volt a szabadstrandok hiánya is. Német szerint Szegeden is illene legalább olyan minőségű, ingyenes fürdőzési helyeket kialakítani, mint amilyen Algyőn vagy éppen Csongrádon van.

Előző sztori

Pályázat indult a tanodák működtetésére

Következő sztori

Rendszeresen beleürítenek a vásárhelyi strand egyik medencéjébe

Legutóbbi hasonló cikkek