Közélet

Szeged összes szabadstrandját fölszámolta Botka László

Szeged összes szabadstrandját fölszámolta Botka László

2020. július 29., szerda
Szeged összes szabadstrandját fölszámolta Botka László

A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen, ezért követeljük, hogy a Fidesz-közeli cégháló ne tudja megszerezni és fizetőssé alakítani a balatoni szabadstrandokat – ezzel kampányol napok óta a DK-s mentőövre vágyakozó MSZP. A párt aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is.

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, a párt közgyűlési frakcióvezetője azonban

arról számolt be

a Magyar Nemzetnek: ugyanezek a politikusok az elmúlt másfél évtizedben ahhoz asszisztáltak, hogy a baloldali városvezetés Szeged összes szabadstrandját fölszámolja. Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban megjegyezte: az ezredfordulón a tápéi Sárga-üdülőtelepen, a felsővárosi panelek tövében létesített Foka szabadstrandon, valamint a Belvárosi híd újszegedi hídfőjének mindkét oldalán, a Partfürdőn és a Lapos-parton is működtek kijelölt szabadstrandok.

Mára a baloldali városvezetés valamennyi ingyenes tiszai fürdőzési lehetőséget megszüntette Szegeden

– emelte ki a kormánypárti politikus. A Fidesz önkormányzati képviselője elmondta:

minimális költségből újra lehetne működtetni a felszámolt szabadstrandokat. Ehhez szerinte az kellene, hogy az önkormányzat újra fürdőhellyé jelölje ki az érintett területeket, bójákat helyezzen ki, mobilkonténeres mosdót, vécét létesítsen és vízimentőt foglalkoztasson.

– Persze nagyobbat is álmodhatna, néhány kilométerre a megyeszékhelytől, a korábban Szegedhez tartozó Algyőn jelentős fejlesztésekből kulturált ingyenes strandolási lehetőséget kínálnak a helyieknek és a látogatóknak a Tisza-parton – emlékeztetett Német Ferenc. Haág Zalán azt emelte ki, hogy a Botka László vezette Szegeden

a szabadstrandok helyett az autósok bosszantására, fővárosi mintára, a rakpartot adják oda nagylelkűen a gyalogosoknak hétvégére a helyi Momentum javaslatára.

Legalábbis azon keveseknek, akik a napsütéses időben a forró aszfalton szeretnék tölteni a nyarat. – Ahelyett, hogy a Tisza szemközti oldalán visszaadnák az ingyenes strandolási lehetőséget a szegedieknek – teszi hozzá Haág Zalán.

(via Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.