/

64(!) migráns próbálkozott egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 64 határsértővel, valamint négy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán, három fő bejutását pedig megakadályozták – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 6-án 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, líbiai, kubai, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá öt határsértőt fogtak el a nagylaki közúti határátkelőhelyen, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a migránsokat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóságoknak.

A járőrök továbbá augusztus 6-án 6 óra 25 perckor Ásotthalom külterületén igazoltattak két magyar honosságú személyautót, amelyek magyar sofőrjei a megalapozott gyanú szerint öt magukat szír állampolgárnak valló személynek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. Ezzel szinte egy időben a rendőrök az 55-ös számú főúton intézkedtek egy harmadik járműben tartózkodó, további két magyar állampolgárral szemben. Az ellenőrzés megállapította, hogy a sofőr és utasa összefüggésbe hozható a korábbi embercsempészés bűncselekménnyel, így a négy magyar állampolgárt előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Az illegális migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány három migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Szivattyúztak egy kicsit a megye tűzoltói

Következő sztori

Földgáz szivárgott egy vezetékből Vásárhelyen

Legutóbbi hasonló cikkek