Közélet

Évi 8 milliós mínuszt jelentenek a Cserepes sori piacnak a kitett kereskedők

Évi 8 milliós mínuszt jelentenek a Cserepes sori piacnak a kitett kereskedők

2020. július 15., szerda
Évi 8 milliós mínuszt jelentenek a Cserepes sori piacnak a kitett kereskedők
Mint arról beszámoltunk, egy vélelmezett jogvita miatt újabb kereskedőket tettek ki a Cserepes sori piacról. Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő szerint ez a lépés éves szinten 8 millió forintos veszteséget jelent a piacnak, ezért kezdeményezni fogja a vagyongazdálkodási bizottság összehívását.

Rácz Attila, a Cserepes sori piac ügyvezető igazgatója hétvégén tájékoztatta a kereskedőket, hogy kilenc bódénál felmondja a bérleti szerződést és felszólította az árusokat, hogy azonnali hatállyal hagyják el bérleményeiket – tudtuk meg Német Ferenctől, a Fidesz önkormányzati képviselőjétől. Hozzátette, a kereskedők szerettek volna tárgyalni, erre azonban nem volt lehetőség. – Előfordul, hogy a kipakolt termékeket esetleg fél méterrel a kijelölt szakaszon túl helyezik el az asztalon, ahol egyébként nincs senki. Az ügyvezető igazgató ezeket lemérette, majd megállapította, hogy ezekért a területekért nem fizettek. A kereskedők nem zárkóztak el a tárgyalástól, ők szívesen kifizették volna a felmerült pluszköltségeket a szükséges területekért, az igazgató azonban nem pénzt akart, hanem felfüggeszteni őket – mesélte lapunknak a képviselő.

Lezárt bódék fogadták a kereskedőket szerda reggel (Fotó: Sándor Judit)

Elmondása szerint hétfőn nem pakoltak ki a kereskedők, kedden még ki tudtak nyitni, szerda reggel viszont azzal szembesültek, hogy a bódék le vannak zárva, a biztonsági őr pedig nem engedi őket a bérleményeikhez. A kereskedők rendőrt hívtak, jelezték, hogy birtokháborítást követtek el velük szemben. A rendőrök azt tanácsolták, hogy forduljanak a bírósághoz. A kofák szerettek volna még ezen a héten kinyitni, hogy beszerzési áron eladhassák megmaradt portékáikat, de ebbe se ment bele az igazgató.

Német kalkulációi szerint a kilenc üzlet bezárásával a piac havi szinten 650-700 ezer forintos veszteséget könyvelhet el, ami évi 8 milliós bevételkiesést jelent. A képviselő kezdeményezni fogja a vagyongazdálkodási bizottság összehívását.

– Rácz Attila ezzel a tevékenységével kárt okoz a városnak. A tavalyi évben is jelentős veszteséget halmozott fel, ráadásul megemelte a piac négyzetméterárait. Ezzel a lépéssel több tucat család lesz munkanélküli, akik ezután a szociális ellátórendszert fogják terhelni, holott eddig önmagukat tartották fent – fogalmazott. Német Ferenc szerint a Cserepes sori piac első emberének tevékenysége sokat elárul Botka László bizalmi embereiről.

– Ha polgármester által kiválasztott emberek közül Rácz Attila volt a legélesebb kés a fiókban, akkor nagyon nagy a baj. Az az ügyvezető, aki folyamatosan kárt okoz a tulajdonosnak, nem alkalmas a feladat ellátására

– vonta le a konklúziót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.