Közélet

Élvezetes nyári programokat kínál a Somogyi-könyvtár

Élvezetes nyári programokat kínál a Somogyi-könyvtár

2020. július 31., péntek
Élvezetes nyári programokat kínál a Somogyi-könyvtár

Könyvhajsza és nyomkeresés, várostrom és mesegömbölyítés – ízelítő a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárának nyári programjaiból. Az óvodásoknak, kisiskolásoknak, családoknak és gyermekcsoportoknak szóló játékok izgalmas időtöltésre csábítják a vállalkozó kedvű jelentkezőket.

A Nagy könyvhajsza résztvevői a Gyermekkönyvtárban elrejtett kötetek után kutatnak, nyomkereső kártyák furfangos feladványainak megfejtése révén találhatják meg az eldugott könyveket. Titkosírás, állati tappancslenyomatok, holdfázisok, karjelzések, s más fejtörők vezetnek nyomra. A játékosok a jutalmul kapott „trófeák” összegyűjtésével emelkednek följebb a ranglétrán: Bugac Pongráctól (3 trófea) egészen Sherlock Holmesig (30 trófea). A hajszához bármikor lehet csatlakozni. A Nyomkeresés a könyvtárban ugyancsak nyomozójáték, családok és baráti társaságok számára. Ők a könyvtár épületének olvasók számára megnyitott tereit fedezhetik föl nyomról nyomra haladva. A Mesegömbölyítő óvodásoknak szól: választásuk szerint, minden órában más mese hangzik el. A Mesevár és a Birodalomhódító játékosai különféle próbák kiállása után tűzhetik ki zászlójukat a vár fokára. A Gyermekkönyvtár programjai részletesen

ITT

olvashatók.

(Forrás: Somogyi-könyvtár)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.