Közélet

A Somogyi-könyvtár színes programokkal várja a vakációzó gyerekeket

A Somogyi-könyvtár színes programokkal várja a vakációzó gyerekeket

2020. július 9., csütörtök
A Somogyi-könyvtár színes programokkal várja a vakációzó gyerekeket

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai is színes programokat kínálnak a vakációzó gyerekeknek.

Az Agóra Gyermekkuckóban könyvvadászatot rendeznek: az online játék kérdéseihez titkos kód megfejtésével vezet az út. A Mesés kezek alkotóműhely témáit az elhangzó történetekből merítik. A Meseórára és Mesetalálkára a kisebbeket várják. „Pörgesd fel az észkereked!” – a felhívásra jelentkezők tudásuk és leleményességük latba vetésével oldhatnak meg játékos feladatokat. A helyesen válaszolók között ajándékokat sorsolnak ki. A Játéközön kreatív, logikai és fejlesztő programokat kínál.

A Csillag téri fiókkönyvtár Kreatív hetek sorozatában kézügyességüket fejleszthetik a gyerekek: kavicsfestés, agyagozás, dekorgumi-figurák készítése, só-liszt gyurmázás, gyöngyfűzés, aszfaltrajzolás dekupázs, anyagok újrahasznosítása szerepel a választékban

Az Északvárosi fiók előtti területen Könyvtári meseliget várja a gyerekeket és családjukat, interaktív foglalkozásra. Az Odesszai fiókkönyvtár Mesedélelőtt a fák alatt című programját ugyancsak a szabadban rendezik – természetesen az időjárás és a járványügyi helyzet függvényében.

A Rókusi bibliotéka előtt agyagfigurákat készíthetnek a vállalkozó kedvű jelentkezők. A Szőregi fiókkönyvtárban meseolvasással egybekötött QR-kódos könyvkereső játékban vehetnek rész a kisiskolások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.