Sport

Világbajnokság helyett kajak-kenu világkupa lehet szeptemberben Szegeden

Világbajnokság helyett kajak-kenu világkupa lehet szeptemberben Szegeden

2020. június 29., hétfő
Világbajnokság helyett kajak-kenu világkupa lehet szeptemberben Szegeden

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett - amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók - világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), ötkarikás számokkal.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az ICF elnöksége azért döntött így, mert fontosnak tartja, hogy a sportágnak legyen idén egy olyan eseménye, amelyen a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő versenyzők összemérhetik a tudásukat. A viadalra szeptember 24. és 27. között kerülhet sor a Maty-éren. "Mivel az MKKSZ a nem olimpiai számok világbajnokságának rendezésére nyert el pályázatot, és ehhez kapott állami támogatást, megkezdtük az egyeztetést az Emberi Erőforrások Minisztériumával és Szeged városával, hogy amennyiben lehetséges, a hozzájárulás a világkupaversenyre is érvényes legyen. Úgy véljük, a magyar válogatott versenyzőinek nagyon jó, ha idén is van mire készülniük, Magyarországnak pedig ugyancsak előnyös, ha újabb rangos viadalnak adhat otthont" - fogalmazott az MKKSZ elnöke. Hétfőn az európai szövetség vezetőtestülete is ülésezett, majd bejelentették, hogy az idei kontinensviadalok sorsáról - így az október 1-4-re kiírt budapesti maratoni Eb-ről és az október 15-18-ra halasztott romániai gyorsasági Eb-ről is - hatvan nappal az adott verseny kezdete előtt hoznak döntést.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.