Újszegeden, Dorozsmán és Rókuson is visszatérő probléma a szeméthelyzet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden megírtuk, hogy város különböző pontjain rendszeresen találhatunk kommunális hulladékot a szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, a társaságnak többmilliós plusz kiadást jelent az illegális szemétlerakókkal vívott harc.

–Tavaly közel 8 millió forintot fordítottunk a gyűjtőszigetek mellett elhelyezett illegális hulladék elszállítására. Idén május végéig ez az összeg meghaladta a 3 millió forintot

– kezdte Dr. Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, a szemetelők folyamatosan hordják az illegális hulladékot a szelektív gyűjtőszigetekre, csak a szemét mennyisége és összetétele változik. – A gyűjtőszigetek ürítését és takarítását végző munkatársak folyamatosan jelzik az illegális hulladék jelenlétét – jelentette ki.

Az ügyvezető igazgató megemlítette, a gyűjtőszigetek tartályait és edényeit hetente háromszor ürítik, azok környékét pedig kapacitás- és forráshiány miatt hetente csak egyszer takarítják – ekkor szállítják el az odahordott illegális hulladékot. Kiemelte, a szigetek állapotát hétről hétre fotókkal dokumentálják.

Koltainé rámutatott, a legtöbb illegális hulladék az újszegedi, a dorozsmai és a rókusi gyűjtőszigeteknél jelenik meg, de a nemrég felszámolt tápéi Dobi István utcai szelektív gyűjtősziget is közkedvelt volt az illegális hulladékot elhelyezők körében.

Úgy véli, tettenéréssel és magasabb büntetési tételekkel elejét lehetne venni a rendszeres szemetelésnek. Hangsúlyozta, az SZKHT rendész munkatársának kezdeményezésére az idei évben 66 db rendőrségi eljárás indult a szelektív gyűjtőszigeteknél illegális hulladékot elhelyezőkkel szemben.

Előző sztori

Sikeres volt az egészségügyi védekezés

Következő sztori

A Szeviép-ügyben az ügyészség pillanatnyilag nem lát okot feljelentésre