Szeged többszörösen megbukott szelektív hulladékgyűjtésből

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A város különböző pontjain rendszeresen találhatunk kommunális hulladékot a szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél.

Többször is megírtuk már, hogy Újszegeden egyesek sajátosan értelmezik a szelektív hulladékgyűjtés fogalmát és szüntelenül hordják a különböző háztartási hulladékot a tárolók mellé. A probléma továbbra is fennáll, ezt hétfői fotók is bizonyítják.

Az Erdélyi téren halomban áll a szemét a kukák mellett: műanyag tárolóedényektől kezdve könyveken át, a táskákon keresztül egy zsák azonosítatlan szemétig mindent lehet találni. Sőt, még gyermekkorunk nagy kedvencére, a kis motorra is rábukkanhatunk az egyik konténer mögött.

Pár sarokkal arrébb, a Hargitai utcában még nagyobb a felhozatal, ráadásul ottjártunkkor egy idősebb férfi éppen nagy kedvvel válogatott a „szabad” portékák között.

Makkosházán, a Hont Ferenc utcában is megfigyelhető a jelenség, itt méretes hungarocell lapokat dobtak a szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez.

Az illegális szemétlerakás kapcsán kérdéseket küldtünk az SZKHT-nak, a válaszokkal frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Támogatási szerződést kötött a megyei önkormányzat és a rendőr-főkapitányság

Következő sztori

Elfogadták a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt