//

Továbbra is az SZTE a legjobb magyar egyetem a QS rangsorában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglistán idén az 501510. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem. Ezzel az eredménnyel Magyarországon a legjobb universitas.

A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége, a brit QS június 10-én tette közzé legfrissebb toplistáját. Ezen idén 93 ország több mint 1000 felsőoktatási intézményét rangsorolták 6 szempont alapján. A lista összeállításakor az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és oktatók számát veszik figyelembe.

A friss QS World University Rankings 2020/2021 listán a Szegedi Tudományegyetem az 501–510. helyezést érte el. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb. Idén változatlanul jó az intézmény akadémiai megítélése, illetve javultak a munkáltatói elismertséget és a nemzetköziséget mérő mutatók.

A teljes lista ITT tekintheti meg.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Színpompás fotók a szegedi lepkekertből – képgaléria!

Következő sztori

Tovább gyarapodott a makói értéktár