Közélet

Pokoli és idegőrlő káoszt okozott a megcsúszott útfelújítás a belvárosban

Pokoli és idegőrlő káoszt okozott a megcsúszott útfelújítás a belvárosban

2020. június 4., csütörtök
Pokoli és idegőrlő káoszt okozott a megcsúszott útfelújítás a belvárosban

A Tisza Lajos körút felújítása rendkívül sok bosszúságot okozott már a szegedieknek és még most sincs vége.

Hónapok óta kérdeztük az önkormányzatot

, hogy mikor renoválják a nemrégiben átadott és félbehagyott Aradi Vértanúk tere-Árvízi emlékmű szakaszt. Választ sokáig nem kaptunk, majd amikor arról érdeklődtünk, hogy miért nem használják ki a koronavírus-járvány okozta forgalomcsökkenést, akkor Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (SZKHT) igazgatója azt írta, hogy ehhez a javításhoz közbeszerzést kell kiírni, amiről az önkormányzat tud tájékoztatást adni. Ha akarna - de ahogy a legtöbb esetben, az önkormányzat itt is a hallgatás mellett döntött.

Néhány napja azonban elkezdődtek a munkálatok. Szinte egy időben azzal, hogy visszatértek az autók is. Olvasóink többször jelezték, hogy dugó van, illetve nem lehet a rakpartot használni. Szerdán viszont szintet lépett a művelet:

Teljesen lebénult a forgalom az Aradi Vértanúk tere körül, ami a fél városban okozott aztán hatalmas dugókat.

A téren a Dóm felé nem lehetett bekanyarodni, a térre a Boldogasszony sugárútról nem lehetett kanyarodni, a rakpart le volt zárva. Az általunk megkérdezett autósok szerint mindezt "hevenyészetten táblázták ki" és arra is panaszkodtak, hogy nem szóltak erről előre a várható nehézségekről. Állt a Tisza Lajos körút,

a Szentháromság utca,

Aradi Vértanúk tere és a Zrínyi utca.

A Boldogasszony sugárút csak azért nem, mert ott lezárták a város felé vezető oldalt. Hosszú sorok kígyóztak, egészen a Dugonics térig, ami a tömegközlekedést is megállította az érintett szakaszon. Mutatjuk az egészet videón is: https://www.facebook.com/252439751452248/videos/308435760169358  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.